F1JOURNAL.COM / F1 REJSER / GODE RÅD OG TIPS TIL TUREN...


AFSTED TIL FORMEL 1-GRAND PRIX...
Har man ikke prøvet det før, er der kun et at gøre - at komme afsted i en fart. Har man først prøvet det én gang, tager man hjem velvidende at det ikke er sidste gang. Så simpelt kan følelsen beskrives. Et F1-grand prix er en oplevelse for livet. Og det gode ved det er, at man bare kan tage afsted igen næste år.

Sanserne er helt fremme i skoene, når man ankommer til sit første løb. Den oplevelse man lægger mest vægt når man skal beskrive det, er sjovt nok ikke hverken synet af bilerne eller stemning, selvom begge dele er helt fantastiske. Det er lyden! Man kan høre bilerne på mange kilometers afstand fra banen, og når man så er helt fremme ved tribunerne er lyden højere end at arbejde i Københavns Lufthavn.

Selvom nogle af bilerne larmer så meget, at det gør ondt i ørerne når de passerer dig, er det samtidig en helt fantastisk stor oplevelse at se en så lille bil larme så ufattelig meget. Så regel nummer ét, når du skal afsted til et F1-grand prix: HUSK ØREPROPPERNE!


FLERE MÅDER AT TAGE AFSTED PÅ
Når man skal afsted er der en minimum et par forskellige modeller at vælge imellem. Man kan slå sig sammen et par stykker og tage afsted i bil. Eller man kan tage afsted med en rejsearrangør og få turen serveret på et sølvfad - mod betaling selvfølgelig. Men det koster penge at tage til Formel 1, hvadenten det arrangeres for én eller man tager afsted alene. Og det er faktisk ikke pengene der gør at man skal vælge at tage bilen selv. Hovedsagligt er fordelen ved denne model, den frihed man har fremme på destinationsstedet.

Får man derimod turen arrangeret hos et rejsebureau er der ikke så meget man skal tænke over. De kan nemlig fragte dig frem og tilbage, sørge for et godt hotelværelse til dig, og så vil du samtidig tage afsted med en række danskere, der har nøjagtig samme interesse som dig. Med andre ord er det en stor social oplevelse at dele sådan en tur med en lang række åndsfæller.


HVAD SKAL MAN VÆRE FORBEREDT PÅ?
Der er selvfølgelig nogle ting man skal forberede sig på, når man skal til Formel 1-løb. Før regel nummer et, to, tre, fire og så videre, er regel nummer nul - gør det i god tid! Bestil billetten i god tid. Planlæg turen i god tid. Lad være med at pakke din F1-taske/rygsæk natten før, for der er helt sikkert nogle indkøb man skal ud at gøre i god tid inden man tager afsted.

Arrangerer man turen selv, skal man ligeledes bestille hotel eller campingplads i god tid. Begrebet i god tid går igen hele tiden her. For at definere det lidt nærmere, skal man nok være ude nogle måneder i forvejen. Formel 1-løb bliver rimelig hurtigt udsolgt. Hotelværelser og pladser på campingpladser endnu hurtigere.

Nå rman så er fremme på baneområdet, skal man tage sig i agt for en række ting. Hvor der er mange mennesker samlet, er der også lommetyve og andet svindelpak tilstede. Opbevar derfor altid dine penge i en pengekat om halsen. Og deltag ikke i diverse opstillede kugle- og terningespil. Dette er professionelle svindlere, der vil franarre dig din merchandise-opsparing.

Og apropos merchandise. Enhver glødende fan kan nemt bruge flere penge på kortere tid, end man kan miste dem på et godt casino. Der er et sygeligt stort udvalg af team og kører-merchandise både på og udenfor banen. Pas også på hvis du vil have officielt merchandise. Det kan man typisk kun købe på selve banen. Beslut dig på forhånd for hvormange penge du vil brænde af på tshirts, kasketter osv. Så har du også råd til at tage afsted næste gang.


FORMEL 1-TURENS CHECKLISTE:
For at gøre livet lidt lettere finder du her en checkliste over de ting som du bør huske på at have med i bagagen, når du skal til Formel 1...

- Ørepropper!
- En lille bærbar radio eller TV, så du kan modtage lokale stationer. Man kan få batteridrevne små fjernsyn for omkring 3-500 kr.
- Batterier til samme. Man skal ikke være hovmodig og tro at dem kan man da bare købe når man kommer frem.
- Regntøj/paraply til tribunepladser. En stor plasticpressenning man kan sidde på og bruge til at hive henover hovederne på sin gruppe ved regnvejr hvis man har en ikke-tribune billet.
- En lille lommekikkert, så man kan komme lidt tættere på begivenderne.
- Et lille sammenklappeligt løbehjul, hvis det er en bane hvor man skal bevæge sig over store strækninger. Husk en F1-bil i topfart tager tre fodboldbane-længder i sekundet. Så en travetur langs en langside kan sagtens tage en lille halv time.
- Gode vandresko, der kan tåle en portion regnvand og mudder.
- To-tre beklædningsgenstande der dækker al slags vejr - fra høj solskind til silende regn og blæst.
- Et kamera til at tage billeder af dig selv og alle de andre skøre hoveder du rejser med - og så måske et par billeder af hvad der ellers foregår.
- En regntæt rygsæk til at kunne bære det hele i...


Husk derudover:
- Det er en god ide at veksle lidt Euro, så man kan betale de steder der ikke tager kort.
- Kører I selv, så hav et godt trafikkort med i bilen. Eksempelvis Shells Europakort kan anbefales. På Michelins internationale hjemmeside kan ligeledes få lavet en rejseplan ned gennem Europa.
- Vær forberedt på kødannelser på motorvejene ned gennem Europa. Lav Jeres plan og læg minimum 6 timer til oven i hatten - så er der en chance for at I når frem til beregnet tidspunkt.


FORMEL 1 SPECIALREJSER FOR FIRMAER
Ikke kun privatpersoner tager til Formel 1 for at få en oplevelse for livet. Store firmaer er vant til at tænke i større perspektiver, og kan se fordelen af at invitere potentielle og eksisterende kunder samt samarbejdspartnere med til noget de vil huske i mange år fremover. Når man vil markere sig i forhold til sine konkurrenter, virker det uhyre stærkt at give sin målgruppe en oplevelse der kan mærkes. Dét kan Formel 1. Det ved folk der allerede har været afsted.

Den stærke ekspert indenfor skræddersyede luksusrejser til en af verdens største sportsbegivenheder er Touristik-Motorsport, der i mange år har fungeret med udelt succes i udlandet. I 2004 blev firmaet lanceret i Skandinavien og arrangerer ture for små og store grupper, der virkelig vil have én på opleveren. Du kan læse mere om Touristik-Motorsport her!


TOURISTIK-MOTORSPORT OG F1JOURNAL.COM
Tager du afsted til Formel 1 løb i 2005-sæsonen med Touristik-Motorsport, vil du få muligheden for at møde skribenterne fra F1Journal.com på turen. Mindst én skribent vil deltage i alle de specialdesignede rejser til løbene i hele verden, og fortælle ivrigt om sporten, samt stå til disposition for nysgerrige spørgsmål og diskussioner om sporten hele løbsweekenden.

Er du interesseret i at tage til Formel 1 med hele turen arrangeret for dig, samt ekspertise fra F1Journal.com, kan du læse mere om Touristik-Motorsports rejseprogram på deres hjemmeside.

Rigtig god tur!