F1JOURNAL.COM / F1 ANALYSE / F1JOURNAL TWISTS MAJ


FERRARI GÅR PÅ DRUK ??

Tobaksreklamerne ryger snart ud af sporten og holdene må søge nye "græsgange". Wiliams har fundet ud af at de vil gå den modsatte vej. De vil have folk til at stoppe med at ryge, mens alle os fans af sporten loyalt har brugt over 20 år på at støtte sporten og holdene ved at indtage daglige mængder af Marlboro eller Lucky Strike osv. Hvad skal vi nu gøre med vores vaner. Skal vi til at være kedelige og politisk korrekte?

Her er det heldigvis, at Ferrari går ind og redder os. Ifølge meget troværdige kilder har holdet nemlig følere ude til Budweiser om at få dem til at sponsorere så hurtigt som muligt. Budweiser sponsorerer allerede Dale Earnhardt Jr. i NASCAR, men mon ikke det store mediecirkus i Formel 1 lokker mere ?? Og farverne passer allerede fint til Ferrari, så vi skal ikke vænne os til noget nyt.

Og helt ærligt så vil vi hellere nyde 20 Budweisere end 20 Marlboro. Og lad os så få Carlsberg på bordet med nogle millioner til Kiesa så vi kan få gjort en Formel 1 kører ud af ham.


PAS PÅ MED ILDEN. JEG KØRER PÅ ALKOHOL - © Autostock...



LOOK-A-LIKE
Vi kender det alle. Hvem er det nu den kører minder om ? Vi sidder gang på gang bag tv-skærmen eller på tilskuerpladserne og undrer os. De fleste af de stjerner vi ser har en slående lighed med en kendt person. F.eks. Montoya/Elvis eller Kimi/Ronan Keating.

Men hvem er det nu DC minder os om. F1Journal har undersøgt sagen og endelig løst gåden. Faktisk kom det indlysende svar ved at se Toy Story. Det er jo Buzz Lightyear !!


TO THE INFINITY AND BEYOND!!



SØREN RYGE TIL WILLIAMS

David Richards har for nyligt til Formula 1 magasinet udtalt, at den han spørger til råds om Formel 1 affærer er hans gartner. Dette har blandt andet medført, at Richards er blevet stor fortaler for de nye regler. Hans gartner har nemlig sagt god for dem. Andre teams bruger oceaner af penge på dyre rådgivere og konsulenter, mens BAR nøjedes med en gartnerlønning. Vi risikerer således at vi inden længe ser Søren Ryge stoppe hos DR for at starte en ny karriere hos Williams. Det vil på ingen måde være utopi. Deres indsats indtil videre er jo i forvejen helt ude i hampen.


NY WILLIAMS TEAM CHEF SØREN RYGE



MOTORUDVIKLING HOS RENAULT

Der er sket meget på motorfronten hos Renault de sidste måneder. His som er ansvarlig for Renaults motorudvikling nægter i langt tid at man agter at opgive konceptet med 110 graders motoren og i stedet benytte samme slags som resten af feltet. R23 bliver lanceret med et af feltets åbenlyst bedste chassis. Præstationerne i de første Grand Prix viser tydeligt at Renault motoren ikke lever op til samme standard som resten af bilen. Mario Illien som er leverandør af motorer til McLaren sættes i forbindelse med Renault. His træder tilbage og opgiver uenighed med Flavio Briatore som en af grundene til splittelsen. Rygterne om Illiens overgang tager til. Renault oplyser pludselig at de vil opgive deres 110 graders motor og i stedet udvikle en "normal" en af slagsen til brug for 2004. Offentligheden informeres om at His har fået arbejde hos Ferrari hvor han skal udvikle motorer til deres gadebiler.

Denne hændelsesrækkefølge skal ikke nævnes for at konkludere noget. Det er absolut kun for at ridse nogle kendte facts op for, at se om der mon skulle være en rød tråd gemt et sted deri. Hvis tingene ser ud til at passe ind i hinanden beror det kun på tilfældigheder og er ikke tilsigtet på nogen måde..



STAVEPLADER SØGES AF JORDAN

Som de fleste af os ved så var det Fisichella som i sidste ende fik tildelt førstepladsen på Interlagos. Men Jordan var alligevel overbevist om at der skulle være nogen dette ikke er gået op for. Derfor fandt de det nødvendigt at påklistre store mærker på deres biler, så selv de meste fattesvage blandt os fik ind i vores hoveder at Jordan havde føjet en Grand Prix sejr til deres statistik. Og fred være med det. Men nu når det skulle være, kunne de måske have brugt nogle håndører på at få det stavet rigtigt.


JORDAN ER ENDNU IKKE NÅET TIL BOGSTAVET Z.



DON SCHUMI

Ferrari vil beholde deres guldkorn Michael Schumacher.. Det kan næppe komme bag på nogen. Men måden de efter sigende har tænkt sig at gøre det på er efter sigende nogen utraditionel. Nyeste forlydende går på at Ferrari har tilbudt ikke så få aktier i Ferrari hvis blot Schumi lover han ikke vil køre for andre Teams.

Ferrari har tidligere i historien forsøgt sig med noget lignende. Blandt andet da Niki Lauda i 1976 tabte verdensmesterskabet til James Hunt. Der frygtede Ferrari med god grund at Lauda ville skifte til McLaren. Af den grund blev han kaldt ind og fik af Enzo himself tilbudt at blive Team Manager. Som vi ved afslog Lauda og fortsatte hos Ferrari i 1977 hvorefter han skiftede til det Bernie Ecclestone ejede Brabham. I 1982 endte han så alligevel hos McLaren.

Nu er turen så kommet til Schumacher. Der er nok ikke mange som spår, at Schumi vil køre for andre end Ferrari, men vil vi om en årrække se ham i rollen som Don Schumi af Morenello?


NEJ VEL?

Skrevet af Henrik Eilsøe
henrik@f1journal.com