F1JOURNAL.COM / F1 ANALYSE / F1JOURNAL TWISTS MAJ


RALF SCHUMACHER KØRER FOR FREMTIDEN
Der har været en mængde uheldig fokus på Schumacher hin Yngste i nogle af sæsonens første løb. Der har ikke hersket tvivl om hvem af Williams-teamets to kørere, der har været hurtigst. Og nej - det er ikke Ralf. Efter tre løb i træk med standard-gab kørsel, gik Frank Williams og Patric Head derfor ind og skrev i Ralfs kontaktbog, at nu skulle han altså til at køre noget hurtigere, ellers fik han en sveder.

Ralf tog bedrøvet kontaktbogen med hjem til Willy Weber, der er gået i modoffensiv og således i mellemtiden offentligt har bekendtgjort at han nu ligger i en præforhandlingsfase med Toyota-teamet. I disse lavkonjukturtider er der jo ikke så langt fra Webers kontor til ToyotaF1s domicil i Köln.

Om det var for at sætte Frank og Patrick på plads vides ikke. Men i alle fald skete der pludselig noget i San Marinos Grand Prix. Og om Ralf Schumacher kørte hurtigere end Montoya for at slippe for en Williams-sveder eller for at imponere Toyota er ikke til at sige - døm selv...




FORMEL 1'S STORE PENGEMÆND
Dette er årstiden for Sunday Times årlige "Rich List" hvor de gennemgår englands rigeste personer. Ikke overraskende ligger Bernard Charles Ecclestone, alias Bernie som vi kender ham, helt i toppen. Med en formue på godt 25 milliarder danske kroner er hans Englands tredjerigeste.

Den næstrigeste i Formel 1 er manden bag Allsport, Paddy McNally, der har spundet guld på at have rettighederne til alle banernes reklamer samt eksklusivrettighederne over Paddocken i F1. Han er således god for omkring 2,6 milliarder kroner. Ron Dennis og Frank Williams har henholdsvis omkring 1,9 og 1,6 milliarder stående på kontoen.

Længere nede på listen finder man en række tidligere F1-kørere som Johnny Dumfries, Nigel Mansell og Jackie Stewart. Men det er ikke kun i England at exF1-kørere har skjorten fuld af moneter. Vi skal ikke mange år tilbage i F1-historien for at huske på brasilianske betalingskørere som Tarso Marques og Pedro Diniz - begge fra nogle af Brasiliens rigeste familier. De bruger i dag løs af deres formue på at lave Renault-mesterskaber i hjemlandet...




FORBEREDELSER TIL REGNVEJRSLØB EFTER BRASILIEN
Fra en hemmeligholdt testsession, har vi fået tilranet os dette spændende billede, der klart viser at Renault tager begrebet regnvejrsløb meget alvorligt. De vil ikke tages på sengen ligesom i Brasilien, og man fik derfor en lokal afdeling af et civilforsvarskorps til at "overrisle" banen lidt mere end normalt...





APROPOS BRASILIEN...
Og så kan vi ligeså godt holde os til emnet - det seriøst regnvåde løb i Brasilien! Løbet krævede sin mand og sine ofre. Ofrene var til sidst i løbet Mark Webber og Fernando Alonso, der spredte deres biler ud over hele start/mål-langsiden.

Men langt tidligere end det var det Sving Tre efter Senna-kombinationen der var mest fokus på. Ikke mindre end seks Formel 1-biler holdt parkeret bag dækvæggen, og der gik ikke længe før de ivrige brasilianske marshalls åbnede banens - øh landets - korrektionen verdens dyreste souvenirshop for de tilskuere der havde taget to-tre månedslønninger med til løbsdagen.






HUSK ANSIGTET PÅ DENNE MAND!
Det kan nemlig meget vel vise sig at han slet ikke er at finde i F1-feltet inden for få dage. Jaguar er ved at være lidt bekymrede over forskellen på Mark Webber og Antonio Pizzonia. Officielt har de givet ham lejlighed til at vise sit værd ved Spaniens Grand Prix før de fyrer ham. Men Jaguar traf vist allerede deres beslutning i San Marinos Grand Prix. På billede 2 kan man nemlig se hvorledes han angreb chikanerne dernede, og på billede 3 kan man se resultatet.









MAGNY COURS MED GARANTERET BANEREKORD 
Vel vidende at der er blevet lavet intensivt om i banelayoutet på Magny Cours til dette års sæson, kan vi vist roligt garantere en ny banerekord på Nevers-banen såfremt det bliver et tørvejrsløb. De der fulgte med i FIAs standardvognsklasse i Eurosports transmission fra Magny Cours fik en forsmag på den hurtige kurve i slutningen af banen, der bliver et af banens nye spændende overhalingspunkter.





NYT FARVELADEDESIGN TIL JUAN-PABLO? 
Nej, men det er måske den nemmeste vej ind i Formel 1, hvis man er et skolebarn fra hjemlandet Columbia. Montoya havde udskrevet en konkurrence om hvem der kunne tegne ham det flotteste hjelmdesign, som han kunne bruge i Brasilien. Vinderen fik en VIP-tur til Brasiliens Grand Prix...