F1JOURNAL.COM / F1 ANALYSE / REVIEW - ITALIEN


ITALIENS GRAND PRIX SET I BAKSPEJLET

Weekenden i Monza blev endnu en triumf for La Scuderia Ferrari Marlboro. Foran de mange fremmødte tifosi sejrede Rubens Barrichello i en dristig strategi med intermediates i starten af løbet, efter at have kørt en næsten perfekt omgang i lørdagens kvalifikation. Det blev også weekenden hvor Jarno Trulli fik kørt sit sidste løb for Renault, og hvor Olivier Panis bekendtgjorde sit endelige farvel til Grand Prix sporten, hvorfor han de næste to år vil fungere som testkører for Toyota. Sædet går, ikke overraskende, til Trulli.

Efter løbet afslutning skulle man bare kigge på mesterskabstabellerne for at se de nøgterne fakta. Ferrari er stormet af sted i konstruktørmesterskabet med 234 point foran nærmeste rival; BAR-Honda med 94 på kontoen. Michael Schumachers 136 og Rubens Barrichellos 98 på kørersiden står også kraftigt printet ned i forhold til Buttons 71 og Trullis 46. 2004 har så sandelig været et regulært triumftog for Ferrari med de resterende ni hold som statister, og Monza banen lagde blot asfalt til endnu en opvisning fra La Scuderias drenge fra Maranello.

FREDAGENS FRI TRÆNING
En relativ rolig fredag med enkelte afkørsler, hvoraf Antonio Pizzonias nok var den mest spektakulære. Også Nick Heidfeld fik en kedelig start her, da hans Ford motor gik i stykker pga. en olielækage, og så måtte han skifte, og samtidig indkassere den straf FIA giver for et motorskift på ti placeringer i kvalifikationen.


Kimi Räikkönen var flyvende fredag i sin MP4-19B – Copyright: Schlegelmilch Photography

Oppe foran var det en kamp mellem Ferrari og McLaren med BAR-Honda blandende sig, ikke overraskende med Anthony Davidson som en af de hurtigste. Michael Schumacher sluttede første fri træning hurtigst foran netop Barrichello og Davidson, mens McLarens Kimi Räikkönen kørte hurtigst i den anden session, tæt forfulgt af Barrichello og Schumacher.

LØRDAGENS KVALIFIKATION
I prækvalifikationen imponerede specielt Sauber-Petronas med nogle ganske flotte tider, mens det igen var BMW WilliamsF1 der formåede at hente de rigtigt hurtige tider frem. Juan Pablo Montoya slog endnu en F1 rekord med hurtigste gennemsnitshastighed nogensinde i et Formel 1 løb med over 260km/t som gennemsnit. Imponerende! Hos Jordan-Ford fortsatte kvalerne da Heidfelds motor heller ikke rigtig ville noget i prækvalen, og han kørte banen rundt i et meget langsomt tempo.

Kvalifikationen blev noget af en gyser, hvor til sidst Rubens Barrichello hev en fantomagtig tid ud af ærmet. Juan Pablo Montoya så længe hurtig ud, men der var bare ingen der kunne komme i nærheden af Rubens Barrichellos tid. Hans anden og tredje sektor var noget nær det perfekte, og så kunne rivalerne intet stille op. End ikke holdkammeraten Michael Schumacher kunne gøre noget ved brasilianerens tid, og han blev endda også degraderet til anden startrække af colombianske Juan Pablo Montoya, der kørte 0,017 sek. hurtigere end den syvdobbelte verdensmester. Barrichello var i en klasse for sig.


Rubens Barrichellos på sin nær ved perfekte omgang – Copyright: Schlegelmilch Photography

Specielt McLaren og Renault skuffede en anelse i kvalifikationen, mens BAR-Honda kørte en ren tredje startrække hjem, og Sauber måtte sande, at selvom man er hurtig i prækvalen kan P15 og P16 sagtens blive den barske realitet i selve kvalifikationen.

SØNDAGENS GRAND PRIX
Om formiddagen regnede der på Monza banen, så da starten skulle gå var banen stadig meget fugtig. Det betød at flere stod og skulle vælge mellem enten intermediate dæk eller tørvejrsdæk. De fleste gik efter det sidste, mens Rubens Barrichello satsede og valgte Bridgestones intermediates, og det gav pote da løbet blev skudt i gang.


Rubens er allerede kørt mens Alonso overhaler Montoya og MS – Copyright: Ferrari Press Office

Mens holdkammeraten Michael Schumacher måtte se sig overhalet af bl.a. Alonso ned mod første chikane var Rubens Barrichello som skudt ud af en kanon. Brasilianeren tordnede af sted med Alonso, Montoya og Schumacher i hælene, og så gik det først helt galt for feltet.

I anden chikane blev Michael Schumacher skubbet rundt og måtte starte helt fra sidste placering. Toyotas Olivier Panis udgik i samme sving. Der var lagt op til en lang eftermiddag for Schumacher. Alt imens udbyggede Rubens Barrichello hurtigt sit forspring og efter bare to omgange var han over 7 sekunder foran efterfølgerne. Satsningen på intermediates havde båret frugt, sådan da.

For levetiden på de dæk er relativt kort, og Barrichello måtte som en af de første i pit og så gav han føringen til Alonso, tæt forfulgt af Jenson Button og Juan Pablo Montoya. Samtidig begyndte Michael Schumacher at røre på sig, og kravlede op gennem feltet placering for placering. Han blev også hjulpet lidt da Massa og Heidfeld kørte sammen og måtte i pit for at så skiftet næse, mens Kimi Räikkönen udgik med en teknisk defekt.


Vinderen i Belgien måtte endnu engang udgå pga. tekniske problemer – Copyright: West Online

Det var først under anden pit-stop runde Ferraris taktiske strategi fik blotlagt sin force. Rubens Barrichello kom ud foran Button, og så var vejen banet for endnu en triumf for Maranello holdet på hjemmebane. Fernando Alonso forsøgte at presse brasilianeren, men han kunne ikke indhente Barrichello og Button, og i et forsøg på at indhente tabt tid oversatsede han i chikanen og hang fast i gruset. Tydeligvis irriteret over at flagdommerne ikke ville hjælpe ham i gang igen forlod han i vrede sin strandede Renault R24, med ingen andre end ham selv at takke det for.



Både Jenson Button og Takuma Sato kørte et stærkt løb for BAR – Copyright: Honda Press Office

Således avancerede Michael Schumacher endnu en plads og lå nu pludselig som nummer tre efter at have startet bagerst efter sin snurretur på første omgang. Barrichello sørgede for at udbygge sin føring tilstrækkeligt til, at han kunne komme ud foran Button efter sit sidste stop, hvilket lykkedes perfekt. På de sidste omgange åd Schumacher samtidig Buttons forspring, og fik 10 omgange før mål overhalet briten i overbevisende stil. Derefter så BAR-Honda køreren kun Ferrari racernes bagvinge i et kort stykke tid førend de var væk i horisonten.



Rubens Barrichello kan fortjent lade sig hylde som vinder på Monza – Copyright: Ferrari Press Office

Rubens Barrichello slappede af i den sidste tur rundt i Parabolica og fik næsten Michael Schumacher op på siden, hvorefter han i overlegen stil kunne krydse stregen som en fortjent vinder af Italiens Grand Prix, med Michael Schumacher på andenpladsen til at sikre Ferrari den totale triumf på hjemmebane. Jenson Button hev fortjent den sidste podieplacering hjem, mens der var point til holdkammeraten Takuma Sato på fjerdepladsen. De sidste fire pointgivende placeringer gik til Montoya, Coulthard, Pizzonia og Fisichella.


Af Kent Kirkegaard Jensen
kent@f1journal.com