F1JOURNAL.COM / F1 ANALYSE / ÅRETS F1 LØB 2003



ÅRETS F1 LØB - BRASILIENS GRAND PRIX

48 point - Brasiliens Grand Prix
34 point - Englands Grand Prix
22 point - Australiens Grand Prix
22 point - USAs Grand Prix
14 point - Tysklands Grand Prix
11 point - Europas Grand Prix

Årets F1Journal-grand prix gives til det løb der indeholdt mest spænding, underholdning, kvalitet og dramatik. Efter den interne nomineringsrunde blev følgende løb indstillet: Australien, Brasilien, England, Europa, USA og Tyskland. I år blev det Brasiliens Grand Prix der løb med titlen som årets Formel 1-løb. Skribenternes pointgivning og argumentation lyder således...


Dennis Dithmar
9 point - Brasiliens Grand Prix
6 point - Englands Grand Prix
4 point - Australiens Grand Prix
3 point - Tysklands Grand Prix
2 point - Europas Grand Prix
1 point - USAs Grand Prix

Brasilien. Starten i regnvejret. De vilde aquaplanning-overhalinger, hvor negle blev nedbidt. Parkeringspladsen i første sving. Fisichellas fremmarch til sidst. Mark Webbers uheld og Alonsos - hopla!!! Formel 1-underholdning på et næsten overjordisk plan. England og præsten. Sjældent har jeg råbt så højt. Australien - årets debutløb, der viste at Formel 1 levede igen efter ørkenvandringen i 2002. Det var kræs. I Tyskland fik vi mere aktion af høj kaliber. Nürburgring - jo. Monty og Schumi var hårrejsende, men sammenlignet med de ovenstående? Nej. Og resultatet efter USAs Grand Prix, der dræbte alle muligheder for en spændende afslutning på sæsonen. Det var nok til en bundplacering.

Henrik Eilsøe
9 point - Englands Grand Prix
6 point - Brasiliens Grand Prix
4 point - USAs Grand Prix
3 point - Australiens Grand Prix
2 point - Tysklands Grand Prix
1 point - Europas Grand Prix

Her må jeg simpelthen sige Silverstone. Bedre bliver det bare ikke. Der var og er opskriften af ægte Formel 1 når det er bedst. Og her har jeg endda undladt at tage udefrakommende hændelser, såsom vejret eller sindsforvirrede præster med i betragtningen. Løbet var spækket med tonsvis af lækre overhalinger og spænding. Herligt. Lækkert.

Brasilien får da også en spandfuld point. Ikke på grund af det uskønne løb, men mere på grund af det sjove ved at se Formel 1 feltet på glatbane kursus. Mon ikke kørere nu kender det svings farlighed når der er vådt? At man ikke straks fik kåret den rigtige vinder var en pinlig affære og ikke fair overfor Giancarlo Fisichella.

USA er med på grund af løbets intensitet. Det havde rang af et knald eller fald løb hvor årets titler egentligt stod på spil. Selve løbet blev nu en noget flad affære. Australien, tjaa. Det var da fornøjeligt at se skotten øverst på skamlen. Ikke et syn man er vant til. Rosinen er så Europa. Det kunne være blevet rigtigt stort, men med den ene titelaspirant ude blev det aldrig tilfældet. Men da bestemt et flot løb.

Kent Kirkegaard Jensen
9 point - Brasiliens Grand Prix
6 point - USAs Grand Prix
4 point - Tysklands Grand Prix
3 point - Australiens Grand Prix
2 point - Englands Grand Prix
1 point - Europas Grand Prix

Det vanvid der huserede i Brasilien er helt sikkert årets mest underholdende løb. Alle favoritterne skøjtede af ved floden i Senna-kurven, eller også gamblede de forkert med valg af dæk og tidspunkt at gå i pit. Det gjorde at Giancarlo Fisichella løb med sejren, selvom TAG Heuer dog lige nåede at give deres egen kører Kimi Räikkönen sejren. Forvirringen var total, ikke mindst pga. det voldsomme uheld Alonso havde pga. Webbers vragrester. Kaos er det bedste ord at beskrive det løb med, og vinderen var publikum. For ingen kom til skade, men underholdningen var sikret!

I USA var der lidt af det samme. Uforudsigeligt vejr. Michael Schumacher fører, så kommer regnen og han falder igennem, det tørrer op og så trækker han fra igen. Spændende! Tyskland har jeg også valgt at score højt, da jeg selv sad på lægterne og det var imponerende at se Juan Pablo Montoya i så overbevisende en magtdemonstration. Sammenstødet i første sving, Nicolas Kiesas debut i Formel 1 og Michael Schumachers punktering gør kun løbet endnu mere mindeværdigt. Australien var igen et uforudsigeligt løb hvor Juan Pablo Montoya smed det hele væk, og Michael Schumacher tabte halvdelen af sin bil på banen. Første gang Michelin ejede podiet, og en hårrejsende duel mellem Schumacher og Räikkönen, hvor den unge finne holdt på og vandt! Skønt.

England kommer lige med pga. ham den sindssyge præst, og Europa får sidste mandat, takket være en overhaling som Juan Pablo Montoya lavede på Michael Schumacher, der fik den rutinerede tysker til at spinde rundt. Det fik endda Ross Brawn til at koge over i pressen, selvom Schumacher selv anerkendte Montoyas flotte bedrift.

Flemming Hansen
9 point - Brasiliens Grand Prix
6 point - USAs Grand Prix
4 point - Australiens Grand Prix
3 point - Europas Grand Prix
2 point - Englands Grand Prix
1 point - Tysklands Grand Prix

Brasilien var et spændende løb - men vi var alle heldige at det gik godt. Brasilien giver sjældent kedelige løb og fortjener min stemme som årets bedste. USA var et varierende løb med en uventet og velkommen podieplacering til HHF. Hans sidste i formel 1 viser det sig nok. En klar 2. plads. Australien får min tredieplads. Det første løb i sæsonen er altid spændende - for mig i det mindste. Tyskland ligger sidst for mig. OK Kiesa debuterede, men ellers synes jeg at jeg stadig savner den gamle Hockenheim. Løbene har været en anelse bedre, men det det falt-out stykke i skoven fascinerede mig. Især når motorerne sagde bum!

Martin Møller Thomsen
9 point - Englands Grand Prix
6 point - Brasiliens Grand Prix
4 point - Australiens Grand Prix
3 point - Europas Grand Prix
2 point - Tysklands Grand Prix
1 point - USAs Grand Prix

Den var værre! England topper klart min personlige hitliste. Løbet vinder over Brasilien fordi kaos sejrede i Brasilien. I England havde man også kaos, biler der sejlede af banen, safety-car og alternative stillinger. Men da løbet sluttede virkede resultatet ikke tilfældigt. I Brasilien vandt Jordan, så fra det skæve synspunkt var det sjovere, men løbet druknede i alle uheldene.

Australien var en af de bedste præmiere vi har haft i mange år. Europa bød på stor kørsel af Raikkonen, en Montoya/Schumacher duel og fremragende kørsel af Ralf Schumacher. Tyskland var Montoyas store dag og USA på en eller anden måde antiklimakset ovenpå en god sæson. VM bliver afgjort før tid på grund af en kørerfejl. Skuffende!

Stanley With
9 point - Brasiliens Grand Prix
6 point - Englands Grand Prix
4 point - Australiens Grand Prix
3 point - USAs Grand Prix
2 point - Tysklands Grand Prix
1 point - Europas Grand Prix

Brasilien, normalt noget man forbinder med samba, skønne kvinder og masser af sol, men i 2003 blev Formel 1 løbet på Interlagos-banen nærmest til en kamp for speedbåde. Der var så meget vand at halvdelen af feltet skøjtede af banen, og det var simpelthen årets mest underholdende løb. Giancarlo Fisichella vandt løbet, og det eneste der ødelægger løbet lidt, er at Fisi ikke stod øverst på skamlen da løbet sluttede, det gjorde nemlig Räikkönen da TAG Heuers ellers så pålidelige ure, fik knas i teknikken. Englands Grand Prix var også ret så hektisk, først kom der Safety Car da Couldthards McLaren smed kulfiberstumper på banen, og senere oplevede vi Nettos indtræden i sporten vi alle elsker. Netto og Formel 1 passer normalt ikke sammen, og det var da heller ikke på grund at en aggressiv markedsførings-strategi at vi pludselig så den lille sorte terrier på den gule pose. Det var nok mere den gale præsts aggressive markedsføring mod krig i mellemøsten der gjorde udfaldet. Han løb ned af Hangar Straight, mod ensretningen, og forårsagede endnu en Safety Car periode. Det hele endte med Rubens Barrichello på sejrsskamlen.

Australien, årets første løb, tegnede godt. Spænding om udfaldet og en uventet vinder. Juan Pablo Montoya førte men spandt pludselig rundt og smed sejren væk. Michael Schumacher kørte lidt for aggressivt over kerben på et tidspunkt og smadrede sin bil der blev ret så ustabil. En herlig duel mellem Schumacher og Räikkönen, i banens første svingkombinationer, hvor Kimi bare holdt på og til sidst gik ud af duellen som den stærkeste, herligt at se. I USA fik tankerne tilbage på Brasilien. Regnvejr, ikke helt optimalt når nu man gerne vil køre rundt med over 300 km/t, men det giver noget spænding om udfaldet. Michael Schumacher førte løbet, men regnvejrskongen klarer sig ikke så godt, han falder tilbage, og da banen bliver tør, får han fart på slæden igen. Det hele ender med en fortjent sejr til M. Schumacher med Kimi Räikkönen og Heinz Harald Frentzen på de næste pladser.

Tysklands Grand Prix kommer med, selvom uheldet i første sving gik ud over Rubens og Kimi, lidt synd for spændingen, men godt at se en veloplagt og suverænt kørende Juan Pablo Montoya. Nicolas Kiesas debut i Formel 1 er naturligvis med til at vi husker dette løb, og så overhalede han endda Michael Schumacher, der dog kørte rundt med et fladt hjul, men smukt var det nu alligevel. På sidstepladsen har vi Europas Grand Prix, igen en veloplagt Juan Pablo Montoya, der her leverede en af årets overhalinger. Den lange vej udenom Michaels Schumachers Ferrari, og alligevel forbi, det er noget af en præstation. Schumacher spinder rundt, men siger bagefter at det var fair kørsel fra Montoyas side. Williams får deres første 1-2 sejr i lang tid, og det havde de fortjent. Den eneste plet på dette løb var at Kimi Räikkönen førte løbet i fin stil, indtil halvdelen af distancen var nået, så begyndte motoren at ryge – måske McLaren skulle kigge lidt på Williams sponsorer, og stoppe med tobakken?


Valget af Årets Formel 1 Løb 2003 er foregået ved at skribenterne på F1Journal.com har nomineret en række løb, som de hver især følte var bedst egnet til titlen. De seks mest udvalgte er endt op som dem skribenterne i sidste ende kunne stemme om, og vælge som Årets Formel 1 Løb. Sidste år gav vi point efter Formel 1-verdenens pointsystem - 10, 6, 4, 3, 2, 1. Da vi holdt os til seks nominerede i år også, var det nye pointsystem ikke fair at anvende. For at råde bod på dette, har vi valgt at gå den modsatte vej, og give point som man gjorde det for godt ti år siden efter denne model: 9, 6, 4, 3, 2, 1.