F1JOURNAL.COM / F1 ANALYSE / ÅRETS F1 KØRER 2003



ÅRETS F1 KØRER - MICHAEL SCHUMACHER

36 point - Michael Schumacher
33 point - Kimi Raikkonen
32 point - Fernando Alonso
29 point - Juan Pablo Montoya
12 point - Mark Webber
09 point - Ralf Schumacher

Årets F1-kører 2003 gives til den kører, der indenfor alle aspekter af dét en F1-kører skal indeholde, gør det bedst. Hans bilkontrol, forståelse af bilen, evne til at klare sig i Formel 1-verdenen, hans formkurve og evne til at begå sig i pressen. Den interne nominering fandt frem til at følgende seks kørere skulle fremhæves som de bedste i 2002-sæsonen: Michael Schumacher, Kimi Raikkonen, Juan-Pablo Montoya, Ralf Schumacher, Fernando Alonso og Mark Webber. Ligesom i det rigtige F1-mesterskab krøb Michael Schumacher lige akkurat forrest over målstregen fulgt af Kimi Raikkonen samt to andre kørere. Stemmer og begrundelse forefindes herunder...


Dennis Dithmar
9 point - Kimi Raikkonen
6 point - Juan Pablo Montoya
4 point - Fernando Alonso
3 point - Michael Schumacher
2 point - Mark Webber
1 point - Ralf Schumacher

Årets Formel 1-kører må siges at være Kimi Raikkonen. Som den meget unge kører han er, er han unskyldt for de få fejl han lavede i løbet af sæsonen. I en række løb var han anonym, men han er undskyldt i kraft af en racer som skulle have været udskiftet med en ny og bedre, men som aldrig blev det. JP Montoya viste sig fra samme side - og når han klokkede i den, var det kun underholdene, og bar præg af at der var nerver på. Men hans formkurve er opadgående. Alonso var årets stjerneskud, men var lidt for ustabil til at man endnu kan stemple ham som en reel stjerne. Michael Schumacher var årets vinder, men i år var det ikke ham der vandt for Ferrari. Det var Ferrari der vandt for ham. Verdensmesteren var på retræten i 2003 - formkurven har taget et dyk. Mark Webber kvaste i år endnu engang sin teamkammerat. Men i den Jaguar er det svært at gennemskue om det er ham der er så god, eller hans modstandere der bare stinker. Ralf Schumacher? Ja - han skal åbenbart med i top seks. Han har så meget erfaring at han burde ligge højere i mesterskabet og i denne sammenhæng. Men det gør han ikke - kommer han nogensinde til det?

Henrik Eilsøe
9 point - Michael Schumacher
6 point - Kimi Raikkonen
4 point - Fernando Alonso
3 point - Juan Pablo Montoya
2 point - Ralf Schumacher
1 point - Mark Webber

Det blev en noget mindre overbevisende Michael Schumacher vi fik at se på banen i år. Manden er bare en så suveræn kører, som bare er den del bedre end alle andre. På et tidspunkt så det ellers surt ud. Pointene og placeringerne udeblev, bilen var ikke suveræn som altid og dækkene var en historie for sig selv. Midt i det hele mistede han så sin mor. Trods alle disse nederlag rejste han sig så og viste at han om nogen er værdig til at være indehaver af rekorden for flest vundne verdensmester titler.

Close but no cigar. Nærmere kommer man det ikke når man skal opsummere Kimi Raikkonens indsats i 2004. Langt hen af vejen så det ellers ud til at den unge finne skulle være manden der langt om længe fik væltet kongen Schumacher af tronen. Men så kom nedturen og Kimi faldt længere og længere tilbage. Han fandt dog sporet igen og sluttede da også tæt på tyskeren. Med i betragtningen skal det da også at Kimi uomtvisteligt ikke kørte i feltets stærkeste bil. Hele MP4/17–MP4/18 historien var med til at besværliggøre opgaven, men samlet set må det konkluderes at Kimi helt klart bestod sæsonen og viste sig som en kommende mester.

Alonso viste også tænder og er i dag indehaver af rekorden som den yngste løbs vinder nogensinde. Der er ingen tvivl om manden har de evner der skal til for at nå noget stort. Han er bare ikke helt der fremme endnu. Williams kørerne har virkelig udviklet sig i år og sæsonen var en god en for teamet. Korthuset brød dog sammen undervejs og anklager om snyd og undskyldninger hjalp ikke på helheds billedet. Mark Webber viste sig helt sikkert som ”Best of the Rest”. Om han havner i Williams eller et andet top team meget snart er endnu for tidligt at sige. En ting er dog klart, han har fortjent det.

Kent Kirkegaard Jensen
9 point - Michael Schumacher
6 point - Kimi Räikkönen
4 point - Juan Pablo Montoya
3 point - Fernando Alonso
2 point - Ralf Schumacher
1 point - Mark Webber

For mig er der ingen tvivl. Michael Schumacher blev i 2003 eneste mand nogensinde til at vinde seks VM-titler. Med seks sejre beviste han, at selvom de unge løver gerne vil, så må de altså vente lidt endnu inden de får lov at overhale den levende legende på årsbasis. Konkurrenterne var efter ham, men med en jernvilje og en fokus lysår foran de resterende 19 kørere i feltet, beviste Schumacher endnu engang, at han er normen – og de andre mangler stadig et stykke for at nå derop.

Når det så er sagt, snapper Kimi Räikkönen, Juan Pablo Montoya og Fernando Alonso voldsomt tyskeren i hælene. Specielt finnen og colombianeren viste i år, at de har formatet og bilerne til at give ham kamp til stregen, hvilket de bogstavelig talt gjorde i år. Alonso viste også formidable takter med pole på hjemmebane, og senere en sejr i Ungarn hvor han tilmed satte netop Michael Schumacher tilbage med en omgang. Ralf Schumachers fantastiske uge med sejre på Magny-Cours og Nürburgring fortjener også anerkendelse, mens Mark Webbers evige pointhøst til Jaguar Racing viser, at australieren besidder samme kvaliteter som de tre umiddelbare kandidater som kommende verdensmestre. I sandhed et stærkt felt af kørere, der i de kommende år kan forme utroligt spændende mesterskaber. 2003 var blot det første af mange, spår jeg optimistisk…

Flemming Hansen
9 point - Fernando Alonso
6 point - Juan Pablo Montoya
4 point - Mark Webber
3 point - Michael Schumacher
2 point - Kimi Räikkönen
1 point - Ralf Schumacher

Fernando er klart årets F1 kører. Han har altid været god, hvad han viste hos Miardi, hvor han kørte i cirkler om sine kolleger. At han så var ude et år som testkører og kommer tilbage med brask og bram er al ære værdigt. En fremtidens verdensmester! Fulgt af en anden senere verdensmester JPM. Who else? Autosport kårede ham som årets kører - fuldt fortjent for pokker. Full Throttle Juan tryllebinder publikum med hans balls out kørestil der er Mansell værdig. Men har samtidig en fed humor, selvom hans mumlen kan gøre de lidt svært at forstå!

Lidt provokerende har jeg sat Mark Webber ind foran Schumi hin ældre. Giv dog den manden en Ferrari. Han moser sine teamkolleger til fars efter velbehag. Hvem sagde Pizzonia... Hvem? Ja ok Schumi skulle vel med, men er det ikke snart tid til pensionering mens legen er god... Kimi? Har en god speed og bliver mere og mere dreven - men der er lidt tid endnu før han bryder helt igennem. Ralf - tjae - slet ikke ud af samme form som broderen - men alligevel stemt ind på listen her. No further comments!

Martin Møller Thomsen
9 point - Fernando Alonso
6 point - Juan Pablo Montoya
4 point - Kimi Räikkönen
3 point - Michael Schumacher
2 point - Mark Webber
1 point - Ralf Schumacher

Fernando Alonso må være årets mand i skysovs. Selvfølgelig havde man forventninger til spanieren i forvejen, og dem må indfriede han til fulde og fortsatte så. At han i 2003 skulle skrive sig ind i kredsen af vindere var vist mere end man på forhånd kunne tillade sig at regne med.

Montoya udviklede sig til at være en mere stabil kører end tidligere. Han er ved at blive voksen. Raikkonen var fantastisk til at gennemføre og var lidt overraskende med i opløbet til VM titlen, selvom han kun vandt en sejr. Michael Schumacher gjorde vel egentlig bare hvad man forventede. Hvis man skal fremhæve noget ved ham, må det være at han med alderen er blevet bedre til at reagere positivt når han kommer under pres. Mark Webber imponerede i Jaguaren, mens Ralf Schumacher stadig er for svingende i sine præstationer.

Stanley With
9 point - Michael Schumacher
6 point - Kimi Räikkönen
4 point - Juan Pablo Montoya
3 point - Fernando Alonso
2 point - Mark Webber
1 point - Ralf Schumacher

Michael Schumacher er ubetinget feltets bedste formel 1 pilot. Er man ikke Schumacher fan, må man alligevel bøje mig i støvet for den måde han formåede at komme tilbage på i 2003 sæsonen. Han så til tider nervøs ud, og vi så fejl fra hans side som vi ikke har set længe, men da det virkelig gjaldt, bed han tænderne sammen og kørte fra alt og alle. Kimi ”Iceman” Räikkönen kører spændende, og samtidigt meget konsistent. Det er som om han har fået flere års erfaring foræret. Han er kold som is når det gælder, han holder på i sine overhalinger, han tror 110% på det han gør, og han bliver ikke dårligere i 2004. Det bliver spændende at se hvad han kan udrette i den nye MP4-19, det i skrivende stund ser lovende ud.

Juan Pablo Montoya er ligesom Kimi en af favoritterne til at vippe M. Schumacher af pinden i 2004. Han kører så kompromisløst at det er en ren fornøjelse at se på. Manden fra Columbia har temperament, karisma og feltets største boller. Fernando Alonso er fremtidens mand, det koster ikke noget at sige, når han nu er den yngste der nogensinde har vundet et Formel 1 Grand Prix, men man må håbe at der er sandhed i det, for ligesom med Montoya så har Alonso også en hel del karisma. Han har måske ikke vist helt den samme frækhed som Monty og Kimi, men det kræver også at bilen er sat op til skæg og ballade, og det var sjældent at Renault’en legede med i top tre.

Mark Webber har virkeligt gjort det godt i 2003. Han var så suveræn i en Jaguar som man nu kan være, og 17 ud af holdets 18 point i kørermesterskabet kan man da kalde lammetæv til sidekameraterne. Ralf Schumacher, var ikke heldig i 2003, og han savner af og til lidt bid i sin måde at køre på. Han er til gengæld stabil, og tålmodig hvis vi skal vende det til noget positivt, men man kunne godt savne noget mere af det uventede fra hans kant.


Valget af Årets Formel 1 Kører 2003 er foregået ved at skribenterne på F1Journal.com har nomineret en række kørere, som de hver især følte var bedst egnet til titlen. De seks mest udvalgte er endt op som dem skribenterne i sidste ende kunne stemme om, og vælge som Årets Formel 1 Kører. Sidste år gav vi point efter Formel 1-verdenens pointsystem - 10, 6, 4, 3, 2, 1. Da vi holdt os til seks nominerede i år også, var det nye pointsystem ikke fair at anvende. For at råde bod på dette, har vi valgt at gå den modsatte vej, og give point som man gjorde det for godt ti år siden efter denne model: 9, 6, 4, 3, 2, 1.