Vi kan ikke nominere de bedste kørere og begivenheder i Formel 1 uden ved samme lejlighed at give vores udelte cadeau til mindst to personer med rødderne solidt plantet i den danske muldjord. Danmark satte igen et par markante kommaer i den internationale motorsportsverden med nogle flot kørte løb af henholdsvis Nicolas Kiesa og Kristian Kolby i Formel 3000. Men to personer og deres resultater i 2002 stikker voldsomt ud i forhold til alle andre.

Den ene er ligeså svær at komme udenom i sportsvogns-sammenhæng som Michael Schumacher og Ferrari er det i Formel 1. 2002 var året da Tom Kristensen vandt Le Mans for tredje gang i træk - og for fjerde gang i alt. Dette er en præstation helt og aldeles udover det sædvanlige og man kan ikke give Tom roser og anerkendelse nok. Og det er situationen som den ser ud i dag. Tom har vundet et utal af priser, deriblandt "Årets Sportspræstation" af TV 2 Zulu, "Årets Sportsnavn" af Danmarks Idrætsforbund og Jyllands-Posten, "BTs Guld-pris" for andet år i træk, "Skandinaviens Største Idrætspræstation 2002" af SAS Scanorama, "Verdens Bedste Sportsvognskører" af Motorsport News og "Årets Kører i Danmark" af Dansk Automobil Sports Union.

Dette er en præstation af et sådant omfang at den i princippet overskygger alt andet i motorsportsverdenen i Danmark. Det ville dog være skammeligt ikke at nævne et resultat der på mange måder er mindst ligeså stort som Toms fjerde Le Mans-sejr. Som Tom selv kommenterede det ved finalen i årets DTC-løb. "Dette er ganske simpelt noget af det mest fantastiske man kan forestille sig." Det er naturligvis Jason Watts fantastiske DTC-mesterskab, der kommer ind på en kneben andenplads over flotte danske motorsportspræstationer. Jason var i forvejen ikke en Hr. Hvemsomhelst da han for nogle år måtte vinke farvel til drømmen om at blive motorsportsstjerne. Men det der først lignede et farvel, har han i mellemtiden vendt om til et "på gensyn", og en strategisk velfunderet 2002-sæson endte med en præstation som alle må bukke sig i støvet overfor.

Disse to præstationer - Toms massive rent bord i Le Mans og Jason stjerne-comeback som nykronet DTC-mester - er ikke noget et Formel 1 site skal forsøge at gøre sig til specialister i at analysere. Men det er noget som vi godt vil sende et stort og udelt tillykke til de to stjerner for, ved denne lille billedserie fra deres respektive 2002-sæsoner.















































Skrevet af Dennis Dithmar
dennis@f1journal.com
V8 Race Driver 120 x 60 Ad