ÅRETS F1JOURNAL-BEGIVENHED 2002:
SCUMACHERS OG FERRARIS FANTASTISKE SÆSON

Schumachers/Ferraris enestående sæsonsejr - 38
Ferraris teamordrer - 27
Tom Walkinshaws exit - 22
Minardis point i Australien - 16
Spa udelukkes af kalenderen - 16
Laudas fyring/Balladen i Jaguar - 11

Årets F1Journal-begivenhed gives til det emne der har optaget mest spalteplads, det emne der har løftet eller tynget os allesammen mest i sæsonen. Efter vores interne nomineringsrunde, stod det klart at Schumachers og Ferraris sæsonsejr, deres teamordrer, balladen med Arrows og Jaguar samt Minardis point i Australien og Spas udelukkelse, der var de emner vi syntes der var de vigtigste når man kigger tilbage på sæsonen. Og det var ikke overraskende Schumi og Ferraris enestående sejr der løb med prisen som årets største begivenhed. De enkelte skribenters pointgivning og begrundelser følger herunder.


ASLAK VINDS POINTGIVNING

Schumachers/Ferraris enestående sæsonsejr - 10
Ferraris teamordrer - 6
Minardis point i Australien - 4
Spa udelukkes af kalenderen - 3
Tom Walkinshaws exit - 2
Laudas fyring/Balladen i Jaguar - 1

Ordet Ferrari er bandlyst hjemme hos mig, da min bedre halvdel er træt af at høre det. Gennem hele 2002 har italienerne og Schumacher vist hvor skabet skulle stå. Rekorderne er faldet som fulderikker på et værtshus, og Michael Schumacher er uden tvivl en af historiens absolut største. Men jeg har ikke glemt dig, Ayrton.

Lige så gode de var, så er grådighed desværre et Ferrari særkende. At se publikums reaktion ved præmieoverrækkelsen i Østrig sagde det hele. Føj! Noget der gav mig en klump i halsen af glæde var Webbers VM-point i Australien. Paul Stoddart, du har et dejligt team fyldt med rigtige mennesker, der kan blive så dejligt glade. I har fortjent det!

Af mindre ting; Tom W røg endeligt ud, Formel 1 savner dig ikke din svindler! Til gengæld savner jeg Arrows-teamet, de havde det hele. Cosworth-kværn, god designer og Heinz-Harald. Niki Lauda røg også ud, urimeligt kort tid efter at han røg ind. Giv dog manden en chance. Spa-franchorchamps, navnet lyder som navnet på en smuk kvinde. Havde jeg råd, så købte jeg Eau-Rouge til evig ejendom…


BENJAMIN BREDAHLS POINTGIVNING

Schumachers/Ferraris enestående sæsonsejr - 10
Ferraris teamordrer - 6
Tom Walkinshaws exit - 4
Laudas fyring/Balladen i Jaguar - 3
Minardis point i Australien - 2
Spa udelukkes af kalenderen - 1

Det var et svært valg! Men for at være positiv, så må Ferraris succesfulde sæson stadig overskygge deres teamordre. Men de går ned i historien! Derefter kommer nok to af de mere 'farverige' begivenheder. Arrows måtte undervejs i sæsonen kører på pumperne, og til sidst var der ikke flere penge at trække på. Det kostede teamet livet. En tragisk gang for Formel 1-sporten, der på to år har mistet to teams. Andre teams kan være på vej i samme retning!

Balladen hos Jaguar viser blot med al tydelighed, at der ikke er styr på ret meget i Ford-koncernen. Der sadles om i tide og utide. Det vil koste på den lange bane, og endnu et teams fremtid hænger ikke i et bæredygtigt tov. Lidt glæde og spontanitet kunne opleves i Australien hvor Minardi blev fejret som om de havde sejret, da de sikrede sig point. Mark Webber, i sit debutløb og så endda på hjemmebanen! Øvrige point blev det så heller ikke til for Minardi i resten af 2002!

Endelig fik Spa-Franchorchamps sparket. De er ikke med fra 2003, da der er forskellige opfattelser af EU's restriktioner mod tobaksreklamer. Konsekvensen er desværre ikke til at ændre. Øv!


KENT KIRKEGAARD JENSENS POINTGIVNING

Schumachers/Ferraris enestående sæsonsejr - 10
Tom Walkinshaws exit - 6
Minardis point i Australien - 4
Laudas fyring/Ballade i Jaguar - 3
Ferraris teamordrer - 2
Spa udelukkes af kalenderen - 1

De ti point for begivenheder går naturligvis til Michael Schumacher og Ferrari. Det var ikke altid underholdende, men rent teknisk var det en opvisning vi ikke har set siden 1988. Hatten af for den magtudfoldelse 2002 reelt var fra Maranellos side og et stort tillykke til tyskeren for nu endelig at være sikret en plads i alle historiebøger - øverst! Dernæst går de 6 point til Tom Walkinshaw. Sjældent har en mand været så udskældt i Formel 1 med rette. Endelig slap sporten fra det, der til sidst blev en regulær fusker. Da han tilbage i 1994 vandt Schumachers første kørertitel sammen med Benetton var der ingen der havde troet han skulle forvandle sig til en skurk. Det gjorde han, og hans lysende eksempel viser bare det ikke kan betale sig at snyde i Formel 1. Det kommer tilbage som en boomerang.

De 4 point skal herfra gå til Minardis 2 VM point i Australien. Billederne af Mark Webber og Paul Stoddart sprøjtende med champagne på hinanden, og på det australske flag, på podiet en time efter løbets afslutning glemmer jeg sent. For et så lille hold med australsk ejer/chef, australsk debuterende kører i Australien må det være mange følelser der kulminerer i én stor glædesrus. For Webber var det fedt at score point i sit første løb, men for Stoddart og Minardi var det samtidig en del i tv-pengene næste år - og det luner bestemt i Minardis lille sparebøsse. 3 F1Journal point skal gå til balladen hos Jaguar. Først blev en dårlig R3 introduceret, og selvom Jaguar fik oprejsning på Monza var det ikke nok. Aben skulle ligge et sted og det blev, igen, teamchefen der måtte ryge. Farvel til Niki Lauda, og farvel til kontinuitet hos Jaguar. Kæmpe selvmål!

De 2 VM point går til Ferraris teamordrer. De var upopulære men effektive. De gjorde at Michael Schumacher kunne krones som mester allerede i sæsonens 11. runde og Ferrari kunne selv løfte konstruktørpokalen i den 13. Der blev gjort rent bord, men det var ikke altid lige pænt at se på. Mit ene point går til udelukkelsen af Spa-Francorchamps. Jeg ville egentlig helst have givet det - 50 point, for jeg var selv i Belgien i 2002 og den bane er da for lækker. Eau Rouge, Blainchemont, Bus Stop, stemningen, bjergene, det skiftende vejrlig og Sølv8 tribunen der hvert år er spækket med fartglade danskere. Jeg har kun et lille ord i afmagt til beslutningen om at skære Spa ud af kalenderen: øv.


FLEMMING HANSENS POINTGIVNING

Spa udelukkes af kalenderen - 10
Tom Walkinshaws exit - 6
Minardis point i Australien - 4
Ferraris teamordrer - 3
Schumachers/Ferraris enestående sæsonsejr - 2
Laudas fyring/Ballade i Jaguar - 1

Hvordan kan man fjerne den mest spektakulære bane i kalenderen - i bund og grund på grund af nogle klistermærker? 10 point for den kunstneriske værdi!

Tom Walkinshaws exit er en del af det - desværre røg Arrows med i købet. Det kan på sigt vise sig at være et gigantisk selvmål for F1. Hvorfor bruger Bernie E ikke en lille bitte smule af sin kapital opbygget på baggrund af F1 til at redde et team fra døden? Han kunne jo bare have afsat ledelsen og indsat sin egen for ydelsen?

Minardis points var et lyspunkt. Ferraris teamordrer kunne være blevet eksekveret lidt mindre kluntet - men der er jo altså absolut intet nyt i teamordrer, så jeg har svært ved at forholde mig til det. MS og Ferraris sejr var sikker fra løb1 - der blev vundet med den gamle bil... Da den nye kom på banen, kunne de andre teams ikke gøre andet end at prøve at mindske forskellen. De kom aldrig foran.

Lauda og Jaguar - tja... Fyringer er mere reglen end undtagelsen hos dem. Ved indgangen til sæsonen undrede jeg mig kraftigt over hvem der dog havde fået den 'brilliante' idé at hyre Steve Nichols som designer på den nye racer. Den mand har aldrig præsteret noget selvstændigt - han har altid kunnet læne sig op af en 'stjernedesigner' - nu stod han på egne ben - og det var som Bambi på isen. Så hvis det er Lauda der har hyret ham (Jeg aner det ikke), så er det en rimelig fyring... men ellers vil det nok kunne anbefales at melde sig ind i en arbejdsløshedskasse, hvis man arbejder hos Jaguar. Der er masser af gråt papir på direktionsgangen!


DENNIS DITHMARS POINTGIVNING

Ferraris teamordrer - 10
Schumachers/Ferraris enestående sæsonsejr - 6
Tom Walkinshaws exit - 4
Laudas fyring/Ballade i Jaguar - 3
Minardis point i Australien - 2
Spa udelukkes af kalenderen - 1

Nu har jeg givet Schumacher og Ferrari topkarakter for kører og team. Derfor bliver jeg nødt til at fremhæve det negative aspekt i denne kategori, nemlig deres spændingsdræbende teamordrer på et alt for tidlig tidspunkt i sæsonen. Og det er ikke bare et udtryk for min personlige afsky, at denne begivenhed skal have ti point. Vi skal langt tilbage i F1-historien, for at kunne huske en begivenhed, der har givet ligeså meget omtale, skildt vandende på samme måde, og endt med at FIA forbyder det. Skribenter og fans synes af det er af større eller mindre betydning. Men alle taler om det. Så den er ikke til at komme udenom.

Havde Schumi og Ferrari gjort det samme uden teamordrer og bevidst holdt Barrichello nede, havde de uden tvivl fortjent tyve points fra min side. Det er stort - rigtig stort - at tørre mås på alle konkurrenterne på den måde de gjorde det i år. Efter intensivt at have fulgt Tom Walkinshaws gøren og laden denne sæson, kommer den lige i kølvandet for mit vedkommende. Mit inderste håb er at han ilægges spændtrøje og mundkurv hver gang han kommer indenfor tyve kilometers radius af et F1-grand prix eller et F1-team. Den mand er farlig.

Laudas fyring fra Jaguar er blot endnu en til rækken, og jeg er hverken overrasket eller imponeret. Det er spild af tid at kritisere BAR, Jordan, Williams eller nogle andre teams, når man ser på den myriade af modstridende ordrer der kommer fra Ford-toppen. Mit bud er at de er så tilpas bovlamme, at de hyrer enten Tom Walkinshaw eller Craig Pollock som teamchef efter Lauda. Jeg ville ikke blive overrasket i hvert fald. Minardis point i Australien er knapt nok en begivenhed - alle andre var jo udgået. Men det var en fest og glæde som bør huskes. Og Spa? Det er bare ren politik. Der er løb på Spa igen om et års tid eller to. Bittert at skulle undvære banen i den tid, men man glemmer lidt at bebrejde de belgiske politikere, når man kaster sig over yndlingsofrene Mosley og Ecclestone.







Skrevet af:

Aslak Vind - aslak@f1journal.com
Benjamin Bredahl - benjamin@f1journal.com
Kent Kirkegaard Jensen - kent@f1journal.com
Flemming Hansen - flemming@f1journal.com
Dennis Dithmar - dennis@f1journal.com

V8 Race Driver 120 x 60 Ad