ÅRETS F1JOURNAL-ROOKIE 2002:
MARK WEBBER

Mark Webber - 36
Felipe Massa - 32
Takuma Sato - 29
Anthony Davidson - 15
Allan McNish - 14

Der var ikke behov for nogle nomineringsrunder i Rookie-kategorien. Der var kun fem af slagsen, og derfor var det rimelig oplagt hvem de fem skulle være. Kerne-skribenterne på F1Journal fandt frem til årets rookie efter hver især at have givet disse points og begrundelser:


ASLAK VINDS POINTGIVNING

Mark Webber - 10
Felipe Massa - 6
Anthony Davidson - 4
Takuma Sato - 3
Allan McNish - 2

Jeg har Webber på førstepladsen, da han er en teknisk dygtig kører, som Minardi har haft megen glæde af. Jeg glæder mig til at se, hvad Mark udvikler sig til.

Felipe 'Se mor, uden bremser' Massa har nerven og modet, og kører med hjertet. ”He can´t drive straight in a straight line” mener Irvine om Felipe. Jeg mener at han er en rigtig fuldblodsracer, selvom han lavede mange fejl.

Anthony Davidson er en stjerne i svøb, selvom han kun kørte to halve løb for Minardi. Men med den rette opbakning - dermed mener jeg at han skal væk fra bundskraberen BAR - skal han nok blive til noget stort. Intelligent og lovende ung mand.

Allan McNish - den dag i dag er jeg helt blank over baggrunden for skottens Toyota-sæde i 2002. Til gengæld klovnede Sato festligt rundt. Det er tydeligt at Taku har talentet, men han må lære at holde igen. Som en outsider har jeg F1journal.com. Vi har også viljen, læserne må bedømme om vi har talentet. Men vi er stolte over Jeres opbakning, I gør det sjovt at skrive. Tak til læserne for vores rookie-år 2002!


BENJAMIN BREDAHLS POINTGIVNING

Felipe Massa -10
Mark Webber - 6
Takuma Sato - 4
Allan McNish - 3
Anthony Davidson - 2
F1Journal.com - 1

Det var ikke fordi rookierne i år gjorde det store væsen af sig. Felipe Massa vinder dog efter meget tæt kamp med Webber. Hvorfor lige Massa - han er jo ikke engang klar til 2003? Nej, og det er ærgerligt. For Massa kom ind fra siden - fra den europæiske Formel 3000-serie som han vandt i 2001. Heidfeld fik det aldrig let, og selvom Massa lavede ballade hist og her, så er han en ægte racer! Dem mangler vi i Formel 1 - så der må meget gerne blive plads til Massa i 2003.

Mark Webber er dog mere stabil, og det skal blive ualmindelig spændende at se hvordan han tackler de mange dønninger der er hos Jaguar. Sato burde måske være endt længere nede, men han fik da point! Selvom han måtte smadre utallige racere undervejs. Han var lidt af en skuffelse. Allan McNish var svær at vurdere - for han var ofte langt efter Salo. Men husker man tilbage på Jan Magnussens år hos Stewart i 1997, så skal man passe på at dømme for tidligt… Davidson kom ind i et par løb - og fik ikke vist nok. Og så synes jeg da at F1Journal.com skal have det sidste point, når der nu ikke er rookies nok. Som rookies på nettet har vi haft et godt første halvår.


KENT KIRKEGAARD JENSENS POINTGIVNING

Mark Webber - 10
Takuma Sato - 6
Allan McNish - 4
Anthony Davidson - 3
Felipe Massa - 2

Her er det for mig relativt let at give point. Mark Webber skal uden tvivl have de 10 for en utrolig indsats i den underlegne Minardi racer. De 2 VM point i sit debutløb gør meget, men resten af sæsonen var han også stabil og kørte nogle ret flotte løb. Satte konstant sin makker til vægs uanset om han hed Yoong eller Davidson - og blev præmieret med et sæde hos Jaguar Racing næste år. Flot kørt, Mark. De 6 F1Journal point går, for nogle, overraskende nok til Takuma Sato. Den lille japaner startede sit år nervøst og kørte endda op i røven af sin holdkammerat Fisichella i sit andet løb. Men trods de mange begynderfejl blev det bedre til sidst og der var rent faktisk nogle ret flotte præstationer. Ikke mindst på hjemmebanen Suzuka hvor han scorede VM point! De 4 point går fra mig til Allan McNish. Skotten kørte stabilt hele sæsonen og lavede meget sjældent kørerfejl. En utrolig erfaren herre fik omsider sin debut i Formel 1, men desværre var den kortvarig. Det vidste vi næsten allerede fra start og det gjorde McNish også…men han kørte nu godt!

Anthony Davidson skal herfra have 3 point. Den unge brite kørte kun 2 løb. Jeg så selv det ene på Spa-Francorchamps og her gjorde han det hæderligt. Bevares, han udgik fordi armene ikke kunne holde til det fysiske pres mere, men det er en ting der kan arbejdes på. Omgangstiderne lå ganske flot i forhold til Mark Webber, og det gør at jeg tror han har en fremtid foran sig. Til sidst giver jeg 2 point til Felipe Massa. Brasilianeren var off-seasons store hype som Sauber havde sikret sig. Sidste år var det Kimi Räikkönen og alle forventede en gentagelse. Den kom ikke. Massa var for uerfaren, for ung og for vild til at styre 850 hk. Giv ham et par år til at kontrollere sit temperament og så kan han meget vel blive en meget god kører. Massa var et glimrende eksempel på hvor galt det kan gå når en kører bliver hentet ind i motorsportens superliga et par år for tidligt. En skam for Massa, for det kan meget vel være at løbet i F1 er kørt for hans vedkommende.


FLEMMING HANSENS POINTGIVNING

Takuma Sato - 10
Mark Webber - 6
Felipe Massa - 4
Allan McNish - 3
Anthony Davidson - 2

At vælge mellem Sato og Webber blev svært... Det blive med en lille overvægt til Sato - årets mest underholdende kører. Altid med højrefoden mast helt op kulfiberen bag speederen. 10 points til Takuma Harikiri Sato. Webber blev min nummer to med 6 point. Fremragende indsats med en bil på bristepunktet - men det var så det...

Massa... hmm... God fart. Mange gange for stor fart. Spektakulær - men... 4 point. Alan McNish fik sædet som kompensation for sin testindsats. Kom til kort overfor Salo, så da han røg - røg de begge. Skuffende. Little Ant. Ikke ligefrem præstationer der vil gå over i historen som den nye Schumacher. For fysisk svag til at gennemføre løb og kun marginalt bedre end Yoong.


DENNIS DITHMARS POINTGIVNING

Felipe Massa - 10
Takuma Sato - 6
Mark Webber - 4
Anthony Davidson - 3
Allan McNish - 2

Felipe Massa. Hvorfor lige ham? Ja - det skal indrømmes at jeg ikke har megen fidus til specielt mange af årets rookies. Massa for dog en topplacering, fordi han kører som død og pine, fordi han tillader sig at tørre mås på Nick Heidfeld i sit debutår, og fordi han lægger sig ud med kiksen Peter Sauber. Indrøm det - han er tør!!! Sato får seks point fordi han er underholdende. Ikke en brik mere end det. Men for pokker hvor har han givet mig latterkluk på latterkluk denne sæson.

Mark Webber er af mange hyldet som denne sæsons store lys. Men ærlig talt. Vi har kun set ham mod sponsorat-cyklisten Alex Yoong. Så jeg tør ikke kalde ham den næste Alan Jones af den årsag. Se blot hvor tæt på Davidson var i de to løb han deltog. BAR-testeren bliver jeg dog nødt til at sætte efter Webber, for ham har jeg set endnu mindre til. Han sparkede bilen interessant rundt i svingene, men glimrede også ved at pløje grus hver gang han var med. McNish er for mig at se én stor misforståelse. Gammel mand uden erfaring i ny bil er lig med spild af tid og energi. Hvad er det med Ove Andersson, fra vort skandinaviske søsterland? Har han ikke hørt om Tom Kristensen??????




Skrevet af:

Aslak Vind - aslak@f1journal.com
Benjamin Bredahl - benjamin@f1journal.com
Kent Kirkegaard Jensen - kent@f1journal.com
Flemming Hansen - flemming@f1journal.com
Dennis Dithmar - dennis@f1journal.com

V8 Race Driver 120 x 60 Ad