ÅRETS F1JOURNAL-KØRER 2002:
MICHAEL SCHUMACHER

Michael Schumacher - 50
Juan Pablo Montoya - 24
Kimi Raikkonen - 20
Rubens Barrichello - 19
Heinz Harald Frentzen - 9
Eddie Irvine - 8

Årets F1-kører 2002 gives til den kører der indenfor alle aspekter af det en F1-kører skal indeholde. Den interne nominering fandt frem til at følgende seks kørere skulle fremhæves som de bedste i 2002-sæsonen: Michael Schumacher, Rubens Barrichello, Kimi Raikkonen, Juan-Pablo Montoya, Eddie Irvine og Heinz-Harald Frentzen. I sidste ende falgt valget på årets kører i alle mediers og fans' søgelys: Michael Schumacher er årets kører 2002. Skribenternes pointgivning og begrundelser følger...


ASLAK VINDS POINTGIVNING

Michael Schumacher - 10
Kimi Raikkonen - 6
Rubens Barrichello - 4
Juan Pablo Montoya - 3
Eddie Irvine - 2
Heinz Harald Frentzen - 1

Det tog mig kun en halv spand champagne at udnævne fænomenet Michael Schumacher til Årets Kører 2002! Med et skræddersyet team, og en andenkører der må opgive egne chancer til fordel for tyskeren var resten af feltet chanceløst. Jeg kan kun gnide mine små øjne i vantro over, hvad Michael kan udrette med sin F2002. Men han ville blive endnu bedre, hvis han fik en rigtig fight.

Iceman alias Raikkonen. Finnen har haft en imponerende udvikling i 2002 og kun en fransk oliesjat tog den første sejrspokal fra Kimi i sit kun andet år i F1. Barrichello nyder F2002 raceren, og er til tider en af Schumachers værste rivaler. Derfor så jeg ham gerne på andenpladsen, men han er stadig for ustabil.

Juan Pablo Montoyas eder og forbandelser og vilde overhalinger er guld at betragte. Men det ene løb stråler han, det næste er han væk - synd. Eddie Irvine er en rigtig racer, og han vil blæse en hat på hvad andre mener om han, så han skal med! Lige bag ham står Heinz Harald Frentzen, og krammer den figtherpokal som jeg har tildelt ham. HHF fighter hvert sving, hvert af sine uretfærdigt få løb! Giancarlo Fisichella er min outsider, giv dog den mand en rigtig bil.


BENJAMIN BREDAHLS POINTGIVNING

Michael Schumacher - 10
Juan Pablo Montoya - 6
Rubens Barrichello - 4
Kimi Raikkonen - 3
Eddie Irvine - 2
Heinz Harald Frentzen - 1

Af de nominerede der er i år, skal man have boet på en anden planet og være totalt tabt, hvis ikke Michael Schumacher fremstår som køreren over dem alle. Faktisk burde der næsten ikke være point til ret mange andre, men vi skal nu en gang have seks kørere med.

Montoya som 2'er foran Barrichello? Ja - og det er alene af den grund at Montoya stadig er den eneste der p.t. i feltet udfordrer Michael Schumacher. Og det kan vi lide! Barrichello havde et år i skyggen af Schumacher, men fik da et par sejre. Men skyggen fra tyskeren er virkelig stor. Raikkonen burde måske have en plads længere fremme - der er krummer i den finne!

Irvine og Frentzen fik de sidste pladser - unfair! Frentzen kørte stort set ikke halvdelen af sæsonen, og når han kørte, så var det ikke noget der rigtig rykkede. Oliver Panis burde være en bedre kandidat. Meget solid sæson, og en kører der viser at man ikke behøves være i overskrifterne for at levere varen!


KENT KIRKEGAARD JENSENS POINTGIVNING

Michael Schumacher - 10
Rubens Barrichello - 6
Kimi Räikkönen - 4
Juan Pablo Montoya - 3
Heinz-Harald Frentzen - 2
Eddie Irvine - 1

Michael Schumacher får naturligvis de 10 for sin fantastiske sæson han aldrig kommer til at toppe. Rubens Barrichello får de 6 for at have kørt som en loyal andenkører, og han gjorde alt hvad han kunne for at hjælpe Ferrari til at sikre sig den totale triumf. Kimi Räikkönen får 4 point pga. sine flotte kørsler for McLaren. Han var utrolig tæt på at vinde på Magny-Cours og duellen med Monty på Hockenheimring glemmer vi sent. Juan Pablo Montoya får 3 point for sine mange flotte pole positions. Han havde fået flere hvis han havde omsat dem til en sejr eller flere, men her skal dog også lige tages i betragtning at colombianeren ikke rigtig havde materiellet til det. Den F2002 var svær at hente! Heinz-Harald Frentzen får 2 point for sin utrættelige kamp med en skidt Arrows - og man må tage hatten af for den iver han formåede at ligge i sit arbejde selvom holdet reelt var på vej ned af slisken allerede inden sæsonstart.

Grundlaget for Eddie Irvines ene point er lidt af samme skuffe. Irvine kæmpede med en fæl Jaguar R3 hele sæsonen, og mange kørere ville have givet op halvvejs gennem sæsonen, men ikke Irvine. Han holdt på og belønningen kom på Monza. Han gav den som sædvanlig hele armen, og på en tilfældig søndag kan det resultere i en podieplacering. Sagen er bare den Irvine har aldrig vist hvornår. Derfor har han været nødt til at give den alt han havde hver eneste søndag, og det gjorde han. 16 ud af de 17 gange var det med, for at sige det mildt, meget beskedne resultater. Men den ene gang lykkedes det for Irvine at holde sin R3 hjem, og det gav pote. Irvine fortjener fuldt ud sit ene F1Journal point for sin ridderlige præstation hele sæsonen igenne selvom det ikke kan ses på den endelige mesterskabstavle hos FIA.


FLEMMING HANSENS POINTGIVNING

Michael Schumacher - 10
Juan Pablo Montoya - 6
Rubens Barrrichello - 4
Kimi Raikkonen - 3
Heinz Harald Frentzen - 2
Eddie Irvine - 1

Ingen tvivl. MS står et hoved over alle andre. Forklaringen er 'enkel'. Lige siden han kom til Formel 1 har han haft talentet og styrken til med tiden at samle et enestående hold omkring sig. Ross Brawn og Rory Byrne for at nævne et par enkelte. De har i samlet trop formået at flytte Ferrari fra den gyldne middelklasse til toppen af poppen siden 1996.

Montoya er den eneste reelle 'trussel' mod 'den røde fare' lige i øjeblikket, da han ingen respekt har for MS og gerne går i infight med ham. Barrichello er heldig at ride med på en bølge - men er klart den bedste 2. kører Schumacher har været oppe imod i karrieren. Raikkonen er en slags 'best of the rest' - han kan blive god... eller? Frentzen får mine to point for kampgejst selvom det hele ramler om ørerne. På min liste er Irvine ikke god nok til det sidste point - men han var nomineret!


DENNIS DITHMARS POINTGIVNING

Michael Schumacher - 10
Juan Pablo Montoya - 6
Kimi Raikkonen - 4
Heinz Harald Frentzen - 3
Eddie Irvine - 2
Rubens Barrrichello - 1

Ser man isoleret på Michael Schumachers mange sejre, hurtige sæsonafgørelse og mange rekorder denne sæson, er jeg tilbøjlig til højt og flot at blæse på 2002-sæsonens pointsystem, og give ham hele 12 points. Men der er dog et vigtigt element der trækker ned til det reelle og fair ti-tal han fortjener. Nemlig at Ferrari eliminerer risikoen for at Rubens Barrichello kan give Schumi værdig modstand. Når jeg giver Montoya seks points er det dels fordi han er den første ikke-Ferrari-kører i årets samlede tabel, dels fordi han er den fandenivoldske natur han er. Et lækkert snert af chili og tabasco på en sæson der spændingsmæssigt smagte ligeså godt som en mikrobølgeovns-ret fra Royal Crown.

Kimi Raikkonen er også en fornøjelse på en bane, og på mange måder mindst ligeså værdig til de seks points som Montoya. At han plages af massivt mange uheld men alligevel beholder gejsten trækker opad. Men det er svært at bedømme ham af samme årsag. Og oliepletten i Frankrig trak nedad. Han fortjente virkelig den sejr, men han eller McLaren burde have været orienteret om at der var olie på banen, når nu vi allesammen sad og råbte det foran TV-skærmene før det skete.

Frentzen og Irvine gives udfra det simple faktum at tyskeren er en bedre kører end ireren. Irvine ville være en fortræffelig TV-kommentator, og det kunne være han skulle overveje denne rolle i 2003. Når jeg giver Barrichello et nakkedrag med et point, er det bevidst uretfærdigt. Han kørte godt når bilen kørte - han beviste at Michael Schumacher bare er et menneske og ikke en gud. Men nakkedraget fordi han har et Coulthard-fænomen, med før hver sæson at sige, "Nu vil jeg vise Schumacher og verden hvad jeg kan", for derefter blot at indordne sig. Det giver jeg ikke fem potter pistace for.




Skrevet af:

Aslak Vind - aslak@f1journal.com
Benjamin Bredahl - benjamin@f1journal.com
Kent Kirkegaard Jensen - kent@f1journal.com
Flemming Hansen - flemming@f1journal.com
Dennis Dithmar - dennis@f1journal.com
V8 Race Driver 120 x 60 Ad