2024 venter
Hvad kan vi glæde os til?

Af Flemming Hansen


Sandsynligheden for en gentagelse i 2024? © Red Bull Contentpool

I 2024 bliver Red Bull og Max Verstappen kørt agterud!

Det er ikke specielt sjovt i Formel 1 når et eneste team er så grænseløst overlegne at det nærmest er en pine at kæmpe sig igennem løbene. I 2024 bliver der hele 24 af dem. Faktisk så mange at der mumles om der ikke lige kunne blive skåret ned. Resultatet er at kun Januar måned i 2024 er F1 fri. Alle måneder herefter køres der F1 - sæsonen starter den 29. februar med fri træning i Bahrain og slutter den 8. december i Abu Dhabi. Tag den!

Nåh men medmindre at Adrian Newey falder om med et hjertestop og bilen skal sættes sammen af køkkenchefen, så vil vi jo nok (mindst) se ind i et første halvår af 2024, der står i Red Bull'ens tegn? Men så kommer Haas med en opgradering af kopholdern og så sker der mirakler...

Aston Martin kom umådelig godt i gang i 2023, men mistede momentum på grund af en udviklingstangent der vendte den forkerte vej. Kan Stroll vende den skude, så de kan starte godt igen - eller skal vi se McLaren starte bedre end i 2023? Mercedes slog Ferrari med et mulehår og sluttede egentlig bedre af end W14's rygte som en skodspand. Den tjente trods alt 409 point - hvilket så var over 100 mindre end i 2022, hvor W13 virkelig ikke var god... Så det... W15 - en Red Bull kopi måske?


Det kører sgutte altid for ham Leclerc © Ferrari media

Ferrari bliver ved med at skuffe. Men trods alt en sejr. Hvis Vasseur ikke skal ud på røv og albuer i løbet af 2024, så skal de vises noget mere - på trods af Carlos Sainz fine sejr i Singapore. Leclerc ser mere og mere ud til at have tabt sutten?


Et lidt gammelt billede - men stadig Rolex 24! © Flemming Hansen

Sportsvognsracing. WEC - IMSA mm.

Traditionen tro startes der jo hårdt ud med 24 timers løbet på Daytona i slutningen af januar. Som det ser ud lige nu er der igen flere danskere til start: Michelle Gatting, Marco Sørensen, Nicklas Nielsen står i hvert fald på den foreløbige startliste. Men mon ikke der kommer flere på.

Men ellers ser vi vel alle frem til årets Le Mans i juni? Kan der blive en rekord mængde af Danske kørere til start? Kan vi få en ny Dansk vinder i topklassen - måske i form af Michael Christensen, hvis Porsche ellers har fået styr på deres 963 model? Så er der Nicklas Nielsen - kan Ferrari #50 løbe afsted med pokalen?

Men der er jo en masse andre danske potentialer i Hyper car. Får Peugeot styr på mekanikken og kan Mikkel Jensen lave en overraskelse?

Der er jo en ordentlig røvfuld Danske kørere under topklassen - så ingen nævnt - ingen glemt!

Det hele lyder meget spændende, hvor vi her går ind i 2024. Husk at du kan følge alle WEC løb via WEC appen, der ikke er så forfærdelig dyr. Ellers er der måske mulighed på TV2 Play? IMSA løb kunne jo i 'gamle dage' følges på streaming - men det fik Viaplay sat en stopper for. Jeg ved ikke om de viser løbene længere - men ellers er det billige alternativ 'Motorvision' der ligger som købekanal på Yousee

Indycar

Tre danskere til start (i det mindste i udvalgte løb) Christian Lundgaard er spydspidsen i angrebet på at få flere sejre. Benjamin Pedersen der er Dansk-Amerikaner har haft et lidt svært år i 2023, men har måske fået lidt mere Indy i blodet til 2024? Den sidste Dansker i er Christian Rasmussen, der har været utroligt overbevisende op gennem feeder serierne med masser af sejre og er nu klar til i udvalgte løb at slås med de store drenge. Indycar har desværre ikke (pt?) en streaminmulighed. Der er vi lidt op til Viaplays narrestreger, hvor de sender delvis på TV3 kanaler. Nogle gange hele løbet - andre gange ikke fra start af. Voldsom frustrerende når man ikke lige synes at knap 500,- om måneden er en god pris for Viaplay med hele pakken...


Skal en anden end Kasper H. Jensen vinde TCR i 2024? © Flemming Hansen

TCR i 2024

TCR udvider stadig. Nu vil der blive en klasse for 1. generations racere, der enten kan købes eller lejes. Et boost af feltet. I den skarpe ende må der være nogen der kan får skovlen under Kasper H. Jensen. Der vil jo være den traditionelle omrokering i feltet inden starten på Padborg til april.

28. april Padborg Åbningsløb
12. maj Jyllandsringen
09. juni Rudskogen, Norge
18. august Jyllandsringen Grand Prix
01. september Ring Djursland
14. september Padborg Night Race
29. september Jyllandsringen finale


Ole P. på Jyllandsringen i sommeren 2023 © Flemming Hansen

OK Oktan 100 Super GT i 2024

Skal det blive Ole P. igen? Michel Nykjær vender tilbage til Dansk banesport med sit eget team. Men ellers skal der nok blive hård kamp mellem de sædvanlige 'usual suspects'. Skal GMB med deres store entry være mere toneangivende? Hvad med Nymark Racing? Det skal blive spændende at følge med i.

28. april Padborg Åbningsløb
12. maj Jyllandsringen
23. juni Ring Djursland
18. august Jyllandsringen Grand Prix
14. september Padborg Night Race
06. oktober Padborg finale

Ekstraløb for Grand Prix Tours 2L klassen:

26. maj Viborg


Ingen dansk topklasse ved CHGP i 2024? Her TCR i 2023 © Flemming Hansen


CHGP - hvad nu?

Efter offentliggørelsen af TCR og Super GT kalenderen for 2024 stod det klar at hverken den eller den anden serie agter at besøge Bellahøj Park i 2024? Der kommer vel heller ikke et rerun af Tourenwagen Legenden på baggrund af de ødelagte racere fra i sommer? Royal Pro-Am var allerede af plakaten i 2023 på baggrund af Prinsens nye job i Washington.

Så er der vel ikke rigtig nogen plakatbasker tilbage til 2024? Eller hvad?

Er det sidste omgang af løbene, der startede tilbage ved kulturby 96 på Christainsborg? Kontrakten er jo oppe til forhandling for 2025 og med Enhedslisten og Alternativet samt nok så mange grønne brændstoffer, så ligger det jo nok ikke til en forlængelse. Mange af de lokale omkring Bellahøj Park er sandt at sige ikke begejstrede, så de vil nok græde tørre tårer, hvis der ikke er race på Bellahøj i 2025?

Men Jac Nellemann og co. har jo investeret en stor sum penge i dedikerede barrierer og fanghegn til den store guldmedalje. Man kunne måske forvente, at det kunne blive taget i brug i Viborg?

 

Den gamle redacteur