24h Le Mans
100 years of legends / EVRO publishing


Af Michael D. Ewert / GPNews

Cover Copyright EVRO Publishing


24H Le Mans - 100 years of Legends


I 1923 blev det første 24 timers Le Mans-løb kørt. I år blev 100 årsløbet kørt, og et sådan jubilæum skulle naturligvis fejres. Nu er bogen om de første 100 år udkommet fra EVRO Publishing.

Bogen om de første 100 år på Le Mans udkom i november. Udgivet på forlaget EVRO Publishing, på over 300 sider med mere end 600 billeder. Mine forventninger var store til bogen, men jeg må indrømme, at mine forventninger var forkerte.

Jeg forventede en bog, der ville fortælle historien om Le Mans fra 1923 og frem til 2023 med en introduktion til løbet, hvordan det blev startet, hvordan banen havde ændret sig igennem de 100 år, hvordan teknologien havde ændret sig, et kort resume af de forskellige løb, nogle af de dominerende biler/mærker.

Indholdsfortegnelse © EVRO Publishing

I stedet er bogen 330+ sider af forskellige fakta med et par interviews indover. Skrevet af hele fire forfattere er det en bog, der er delt op i rigtig mange emner. Egentlig gode emner, men mængden af emner gør, at man ikke kommer i dybden på nogen af dem.

Det bliver mere en underholdende faktabog med en masse korte faktaviden. Det kan få dig til at lyde klog, når du slynger om dig med spændende anekdoter, når du f.eks. fortæller om den første dieselbil på Le Mans, at der var to kvinder med i Le Mans i 1930, men samtidig står der intet om Iron Dames, Christina Nielsen. Her ville det klæde bogen at være kommet med en liste over alle 66 kvinder, der har deltaget.

Le Mans er noget helt særligt. Det ved alle, som har oplevet mindst et løb på banen, og der er en grund til at folk kommer tilbage (ofte) årligt. Jeg savner en oversigt over alle vinderbilerne. Det er som om, at man bliver givet en smagsprøve, men ikke får hovedretten.


Uddrag fra 100 years of legends © EVRO Publishing


Er det en god bog? Ja det er det. Men når ens forventninger ikke bliver indfriet, så sidder man tilbage med en mærkelig fornemmelse. For høje eller forkerte forventninger kan jeg desværre ikke laste bogen.

Du vil også lyde ekstra klog i bussen ned til Le Mans, når du slynger om dig med fakta fra en bog til 70£. Bogen kan købes direkte hos EVRO Publishing, men her er der risiko for en hilsen fra Postnord. Den kan dog også findes på f.eks. Saxo.com, hvor du får fri fragt på bogen og ingen hilsen fra det danske postvæsen.