International Racing Festival
Monte Carlsberg 2010

Af Michael D. Ewert – Alle billeder af Michael D. EwertI både 2006 og 2008 var Thorkild Thyrrings Racing Festival en del af det store bilshow ’Biler i Bella’. Den store biludstilling har de seneste to gange tiltrukket mange tilskuere, der har udnyttet den store biludstilling til også at se en masse heldige personer få en hurtig tur i passagersædet ved siden en dygtig racerkører.

Han kunne for eksempel hedde Henrik Lundgaard, Ronnie Bremer, Anders Majgaard, Thorkild Thyrring eller ligefrem have et udenlandsk navn, men de virkelige stjerner var ikke af kød og blod. De var af metal, kulfiber og gummi, og så kunne de alle køre stærkt.

Et godt koncept, med Thorkild Thyrring som primus motor, har skabt, der bringer almindelige mennesker en oplevelse uden lige ved siden af nogle dygtige racerkørere i nogle ypperlige maskiner, hvor der ved hvert festival er mindst et eksemplar eller to, der virkelig skiller sig ud.


Nicolas Kiesa sætter klistermærker på sin Nissan Skyline


En ung pige poserer ved Kiesas Gallardo


Den ene af to rækker med superbiler på Rådhuspladsen


Bil Magasinet, her med redaktør Mikkel Thomsager, havde fremskaffet denne Tiger til festivalen

International Racing Festival-pressemøde

Overskuddet fra disse arrangementer går til velgørende formål, og sådan var det også i år, hvor festivalen dog ikke lå samtidig med Biler i Bella. Derimod var arrangementet flyttet til Carlsbergs gamle have ved Enghave, og Røde Kors var udvalgt som modtager af det overskud disse arrangementer altid har.

I år foregik festivalen i weekenden 10. og 11. april, og vejrguderne havde sendt masser af solskin, desværre ikke varme, ned over den specielt anlagte bane i den gamle have. Forud for så stort et arrangement, der hører et pressemøde til, og det foregik torsdag den 8. april på Københavns Rådhus.


H.K.H. Prins Joachim ankommer til pressemødet


Københavns overborgmester Frank Jensen byder velkommen


Thorkild Thyrring præsenterer kørere, indbudte gæster og fortæller om arrangementet, alt sammen på engelsk.


Kørere og godtfolk samlet

En af de vigtige personer er Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der fungerer som protektor for festivalen, og da han dukkede op klokken lidt over 15 i den store sal på rådhuset gik pressemødet igang. Et helt felt af kørere sad på rad og række med VW Motorsportschef Kris Nissen, Thorkild Thyrring og John Nielsen i midten.


Prins Joachim i Bugatti Veyron


Nicolas Kiesa fortæller Ekstrabladet TV omkring sine to biler


Nicolas Kiesa med kæresten Mascha Vang


En heldig passager har Thorkild Thyrring som chauffør i en Tiger

Midt i centrum fik Prins Joachim plads, imens Københavns overborgmester Frank Jensen, Røde Kors generalsekretær Anders Ladekarl samt Thorkild Thyrring alle holdt korte taler. Efter endt pressemøde gik det ned på Rådhuspladsen, hvor de mange metalliske stjerner holdt parkeret.

De flotte biler samlede nysgerrige blikke i hobetal, og folk tog billeder med både kameraer og mobiltelefoner, men da Prins Joachim og Thorkild Thyrring kom ud fra rådhuset, gik der rigtig paparazzi i de mange personer, der stod og beundrede bilerne. For det er trods alt ikke hver dag man har muligheden for at komme så tæt på en rigtig prins.


Kiesas Gallardo jagtes af Lundgaards California


Kiesas Skyline


Festivalens start

Lørdag var første dag på festivalen, og den eneste dag jeg havde mulighed for at deltage, så alle billeder i denne artikel stammer fra lørdag. Carlsbergs gamle have ligger genialt transportmæssigt. Med S-tog fra Enghave Station var der under 10 minutters gang til hovedindgangen, og hele vejen derned kunne man høre bilernes motorer synge og dækkene skride på asfalten. Så spændingen var stor, da man efter betalt indgang trådte ind i den gamle have. En del bilmærker udstillede biler, og der var mange udstillinger rundt omkring. Le Manskommentator Jens Winther Junior stod og solgte BMW motorcykler, og der var en hel udstilling alene for Copenhagen Historic Grand Prix.


Peugeot Spider


Jaguar havde en udstilling


Lars-Erik Nielsens Farnbacher-Porsche


Claus Møller motorsport havde denne formelbil til salg

Det var dog de hurtige biler, der var årsagen til, at man tog ind til dette arrangement, og her kunne man som tilskuer komme rigtig tæt på bilerne. Der var kun betonklodserne, der afkransede banen imellem tilskuerne og bilerne, og det var noget folk kunne lide.


Anders Majgaard i en Polo Cup-racer


Anders Lysen løfter bagben i sin Suzuki Swift Maxi


Mercedes C63 AMG


En Polo Cup løfter forben

Hvad vi ikke kunne lide, os med kameraer, var det store metalhegn, som af naturlige årsager var sat op som beskyttelse. For det gjorde det svært at tage ordentlige billeder af bilerne, da man ikke kunne følge bilerne med kameraet. Objektivet kunne man godt få igennem de store huller i hegnet, men fokus var svært at opnå, da man kun havde to-tre centimer at bevæge sig på.

Hvilket også afspejler sig i de billeder, som jeg viser i denne artikel. De er ikke af den kvalitet jeg ville have foretrukket, men de viser stadig noget af det man som tilskuer kunne opleve.


Mercedes SLS AMG i en drift


Hegnet gav problemer, som kan ses på dette billede


Ronnie Bremer giver (måske) prinsesse Marie en tur


Ronnie Bremer kører bredt

For bilerne var de rigtige stjerner, og det var muligt at få en tur i alt lige fra en af Nicolas Kiesas medbragte biler, en Nissan Skyline og en bi-turbo Lamborghine Gallardo ( som man har kunne læse om i Vmax), til VW Polo Cup-racere indimellem Ferrari California, en Ford GT40 (som man har kunne læse om i et tidligere nummer af Bil Magasinet), en Mercedes SLS AMG (som også bruges som sikkerhedsbil i Formel 1) til den sjældne Bugatti Veyron, som Kris Nissen havde taget med til arrangementet.


En Ford GT40


Casper Elgaard i Aston Martin DBS


Opel Insignia VXR var det mest almindelige man prøve - der dog led en krank skæbne...


©Allan 'F1' Nielsen


©Allan 'F1' Nielsen


©Allan 'F1' Nielsen


©Allan 'F1' Nielsen


Det var også muligt at opleve en Tesla Roadster

Kørerne talte størstedelen af de danske racerkørere, og det var vel nærmest kun Jan Magnussen og Tom Kristensen, der manglede i mængden af danske racerkørere, som bl.a. talte Christian Bakkerud, Casper Elgaard, Ronnie Bremer, Christoffer Nygaard, Allan Simonsen m.m.


John Nielsen hyggede sig med en Ferrari 599


Det gik med donuts og dækrøg


Hvilket passageren godt kunne lide


Lars-Erik Nielsen havde medbragt sin Aquila SR1-racer

Hele arrangementet, lige fra pressemødet torsdag ti l afslutningen søndag, blev filmet af TV3, og du har måske allerede set eller genset ’Thyrrings Turbo Charity’ på TV3 Puls før eller efter kanalens Formel 1-transmissioner. Den lille dokumentar giver et godt indblik i arrangementet, og man kan næsten dufte det brændte gummi igennem skærmen.


Bugatti Veyron, som Kris Nissen kørte i


Henrik Lundgaard forlader en Ferrari California


Maserati GranSport


Alfa Romeo

Det var en stolt og glad Thorkild Thyrring, der søndag aften kunne overrække en check til Røde Kors. Der er nu to år til næste velgørenhedsarrangement, og har du ikke oplevet det før, enten som tilskuer eller som passager, så bør du overveje det for arrangementet var uhyre vellykket med ganske få materielle uheld.