Goodwood, Better, Best i nationalfarver


Goodwood Festival of Speed i 2005 vil blive husket som det arrangement, hvor man for første gang blev besøgt af den førende kører I formel 1 verdensmesterskabet – nemlig Fernando Alonso. Dette er aldrig sket før – og de færreste kunne vel egentlig forestille sig at den 7 foldige verdensmester ville stille op i samme situation. Ferrari var som det nærmest er blevet tradition med ved arrangementet, men kørsel blev overladt til de lavere rangerende kørere – i dette tilfælde Marc Gené, der ikke helt tiltrak sig samme opmærksomhed som Fernando.

Alt i alt var der 6 formel 1 teams der havde trukket diverse museumsgenstande frem som publikum kunne studere på aller tætteste hold. Som det eneste team skuffede Williams dog lidt. De havde kun en static ny F1’er med, sammen med en ældre FW-11, der blandt andet blev kørt af Nico Rosberg. Det var noget atypisk for Williams, der nu altid har en aktiv racer med. Ferrari havde 2 2003-GA’ere med – den ene som backup. Det var som tidligere beskrevet Marc Gené der stod for kørslen.


Nico Rosberg
© Flemming Hansen F1journal.com

Toyota havde overladt TF-104B’eren i Olivier Panis sikre hænder, der ganske som det plejer ville sørge for godt med støj og dækrøg for at underholde det talrige publikum. Der kan de mange prøveløsladte landbrugsmedhjælpere i faldefærdige Opel Kadett’er godt gå hjem og lægge sig!

Red Bull havde også taget et par racere med til Vitantonio Liuzzi og Neel Jani. Liuzzi er en skæg fætter – typisk Italiensk modedyr, der sikkert går lige i trussen på de trods alt mange kvindelige tilstedeværende fans. Efter ’Vitos’ første kørsel om søndagen, der var sådan lidt ’svag i spyttet’, synes jeg at det ville være på plads med et ordentligt show. Så jeg spurgte ham om han ikke lige kunne lave en ordentlig brænder, hvor jeg ville stå klar med kameraet…? Jeg viste ham billederne af Panis’ brænder – så svaret var med italiensk accent: ’Have to outdo that, don’t I…!’ I typisk Italiensk machostil lavede han ikke bare en brænder – men slingrede bilen foran slottet for fulde omdrejninger med en hånd på rattet og den anden vinkende til publikum. Publikum og kommentatoren var begejstret! Resultater eller ej – Vito er min helt!


Koncentration…
© Flemming Hansen F1journal.com


Liuzzi for fuld udblæsning
© Flemming Hansen F1journal.com

McLaren… Ja vi er ikke helt sikre på hvad der er sket her – men de havde en MP4/19A og en MP4/8 med sig. Usikkerheden skyldes en nærmest uhørt grad af åbenhed i Mclaren teltet, hvilket jeg tidligere har anklaget dem for. Hvorfor stille op, hvis man stiller bilen inde i et hjørne så publikum ikke kan se den ordentligt? Denne gang havde piben fået en anden lyd – man lod sågar børn komme ind for at sidde i bilen! Det var tydeligt at Ron Dennis må have været langt langt væk –eller også behøvede man en succesoplevelse oven på Indy FIAskoen… Det var i øvrigt Darren Turner der havde fået muligheden for at køre MP4/19 op ad Lordens havegang.


Darren Turner på vej op ad havegangen i McLaren MP4/19A fra 2004
© Flemming Hansen F1journal.com


McLaren MP4/8 i hænderne på...?
© Flemming Hansen F1journal.com


BAR der er i alvorlig mangel på positiv omtale havde taget en enkelt splinterny BAR007 med til deling mellem Takuma Sato og Jenson Button. Fregnefætter Davidson var også til stede i fuldt BAR gear, men fik ikke lov til andet end en gæsteoptræden i en gammel Honda. Takuma Sato var atter engang det helt store underholdningselement, da han lavede både burnouts og donuts på sin vej op ad ’havegangen’ fredag og lørdag. Om søndagen da donuts var blevet blacklistet – måtte publikum ’nøjes’ med brændere, der ville få enhver mekanikerlærling til at gå grædende hjem.


Jenson Button er i BAR’en
© Flemming Hansen F1journal.com


Jenson Button tiltrækker sig som altid stor opmærksomhed.
© Flemming Hansen F1journal.com


Gå hjem Spjald!
© Flemming Hansen F1journal.com


Jenson er nærmest en del af inventaret på Goodwood – da han har været med hvert år de seneste år. I sin tur i den gamle Honda BT-18 om lørdagen havde han endda fået lavet en åben hjelm, hvilket blev positivt modtaget. ”Det skal jo gøres ordentligt” som han sagde.


Jenson Button i den gamle BT-18 Honda iført åben hjelm, kreeret til lejligheden.
© Flemming Hansen F1journal.com


”Næhhh Anthony – du får ikke på nogen måde lov til at lege med den nye BAR – du kan tage den lille grønne min fine ven!” John Surtess fortæller åbenbart Anthony Davidson en lille ting eller to…
© Flemming Hansen F1journal.com


Så må man jo nøjes… Davidson bag rattet i BT-18. En fin lille Honda.
© Flemming Hansen F1journal.com


Endelig var Renault stærkt repræsenteret med to stykker R24 samt Montagny og ikke mindst Alonso. Alonso håndterede hele virakken omkring ham på bedste vis. Der var ikke meget højrøvethed hos ham. Han tog sig god tid til at skrive autografer til de mange der havde taget opstilling ved ’assembly area’ barrieren. Ja han lod sig endog fotografere sammen med folk hvis der blev rakt et kamera indover.


Alonso i fuld gang med at skrive autografer - så det kan rent faktisk godt lade sig gøre!
© Flemming Hansen F1journal.com

Det var et meget sympatisk indtryk Alonso gav de mange fans. På pressemødet blev Alonso spurgt om hvad han syntes om arrangementet. Det var positivt, selvom ’banen’ var lidt ujævn så det var lidt problematisk at give gas. ”Vidste du hvor svingene var på forhånd?” ” Hmm.. det var så næste problem!” Et svar der afstedkom stor latter fra de fremmødte. På forhånd blev det frabedt at der blev spurgt om Indianapolis, så i stedet blev der bla. spurgt om Kimi’s øjeblikkelige form, hvilket han da havde bemærket at McLaren var foran – men vi (Renault) skal jo bare følge med! Og ja det er jo gået meget godt hidtil – godt hjulpet på vej af nogle dyre motoruheld for McLaren.


Alonso klar til action.
© Flemming Hansen F1journal.com


Også de nye serie- A1-der lanceres i efteråret havde fået sig en plads i forreste række, sammen med de rigtige F1'ere. Den ser meget furturistisk ud og minder om noget der var tegnet til 'Mark Breton/Michel Vaillant' - men nej den er god nok. Jeg tror ikke at ham fætteren er ved at trampe på den... Bilen blev ved denne lejlighed kørt af Sheikh H. Maktoum.
© Flemming Hansen F1journal.com

Andet og mere...

Formel 1 er som altid højdepunktet og omdrejningspunktet for Goodwood Festival of Speed. Men der foregår jo så meget andet at tre dage er lige knap tid nok til at kunne rumme det hele.

Som noget nyt i år var der anlagt en skovstrækning oppe ved målstregen, hvor der hele weekenden blev kørt med klassiske rallybiler. Ideen blev modtaget med kyshånd, men man må nok fælde nogle træer, hvis den for alvor skal slå igennem som event i eventet. Bilerne kommer ikke for alvor ud på grænsen og banen er nok en anelse for meget Mickey Mouse. Desværre er der ikke rigtigt nogle gode oversigtsforhold, da det meste af udsynet i reglen bliver spærret af træer. Men på sædvanlig vis for Goodwood er der tænkt på detaljen med at kommer derop – da der virkelig er tale om noget af en trekkingtur (pyha!). Der var naturligvis shuttlebusser, så man kunne komme frem uden alt for voldsom sved på panden!

Hvert år kræver en ny udstilling foran slottet – og ganske som sædvanlig bliver det holdt fuldstændigt hemmeligt indtil dagen. Denne gang var emnet Hondas 4 årtier i racing og det blev til en nærmest gigantisk opstilling med nogle rigtige racere på en opsats. Fidusen var, at hver bjælke med hver sin racer var i perfekt balance! For at skabe liv i skulpturen var der under raceren monteret en langsomt roterende modvægt, der gjorde at hele skulpturen vuggede ganske, ganske langsomt. Meget genialt må man sige. Oppe i den spidse ende der mindede om en skibsmast var der et blink. Om det var for at advare lavtflyvende flytrafik ved jeg dog ikke. Imponerende var det dog – og man kunne se lysene langt væk!


En del af den store skulptur foran slottet.
© Flemming Hansen F1journal.com

Honda fejrede sine 4 årtier i motorsport – ikke kun med den imponerende skulptur men også med en perlerække af biler og motorcykler. Hvis man har været på Goodwood før, vil der være en del ’genkendelsens glæde’ over mange af Hondaerne. Det være sig både formel 1 og motorcykler.

 

Nøgne biler.

I modsætning til nutidens formel 1, hvor bilerne er gemt langt bort fra tilskuerne, så er der på Goodwood altid mulighed for at se bilerne nøgne…


Renault R24 fra 2004. Bemærk den ’knækkede’ køler, der giver samme køling med mindre frontal areal.
© Flemming Hansen F1journal.com


Igen R24. Bærearme og styrearm integreret og meget aerodynamisk. Næsten alle dele på billedet er i carbon.
© Flemming Hansen F1journal.com


Red Bull – tidligere Jaguar F1 under huden. Lige knap så avanceret som Renault.
© Flemming Hansen F1journal.com



Carbon bremseskive med tilbehør – Red Bull Racing.
© Flemming Hansen F1journal.com


Honda turbo power i Williams FW-11 fra 1986
© Flemming Hansen F1journal.com


V-12 Ferrari i Jean Alesis gamle F93A.
© Flemming Hansen F1journal.com


Lidt mere end bare Corolla. Ærgeligt lyden ikke er med fra denne V10 Toyota.
© Flemming Hansen F1journal.com


En Indycar (Nu Champcar) Chevrolet turbo motor i Penske
© Flemming Hansen F1journal.com


Toyota GT-1 fra Le Mans i 1999
© Flemming Hansen F1journal.com


Et kig på rattet i Ferrari F2003GA
© Flemming Hansen F1journal.com


Rattet i BAR'en. Lidt simplere end Ferrari.
© Flemming Hansen F1journal.com


Formel 1 'light'

Udover de tilstedeværende teams er der naturligvis altid en lang række ældre eller på anden måde klassiske formel 1 racere til stede. Her er et lille udpluk.


Honda RA-272 fra Honda samlingen. Ser ud som ny.
© Flemming Hansen F1journal.com


Lotus 72 med ingen ringere end Emerson Fittipaldi bag rattet. En klassisk konstellation og et syn der kan nydes næsten hvert år på Festival of Speed.
© Flemming Hansen F1journal.com


Endnu en klassisk Lotus – 49C. Simon Diffey er bag rattet, med sin særprægede hjelm med pelsører der flappede i vinden. De er skøre de Englændere!
© Flemming Hansen F1journal.com


Lotus 49C med en mere ’retmæssig’ kører. Emerson Fittipaldi.
© Flemming Hansen F1journal.com


John Delane i Tyrrell 001 som han har finansieret restaureringen af mod at få lov af Tyrrell familien til at bruge den i TGP serien. Delane er hurtig bag rattet.
© Flemming Hansen F1journal.com


Derek Bell bag rattet i Ayrton Sennas VM vinder fra 1988: McLaren MP4/4
© Flemming Hansen F1journal.com


Jo det er David Coulthard med Jenson Buttons hjelm i den flotte Tyrrell 006 fra 1973.
© Flemming Hansen F1journal.com


Jo det er et Porsche badge der kan skimtes på snuden. En Porsche F1 fra 1962. Et forsøg der ikke varede så længe, men resulterede i én sejr med Dan Gurney bag rattet i Rouen i 1962. Lord March sidder bag rattet.
© Flemming Hansen F1journal.com


BRM P261. Bilen der oprindelig blev kørt af Sir Jackie Stewart og den der inspirerede til en sikkerhedskampagne efter at han havde været fastklemt i den ved et uheld på Spa. Ved FOS blev bilen kørt af Richard Attwood.
© Flemming Hansen F1journal.com


Lotus 76 fra 1974. Hvis der nogensinde var en racer der så rigtigt godt ud, men var et ægte misfoster så var det denne. En logisk evolution af Lotus 72 – den virkede bare slet ikke og Team Lotus måtte returnere til 72’eren i størstedelen af 1974 sæsonen samt 1975. Først i 1976 kom der en ny Lotus på banen, men der havde Ronnie tabt tålmodigheden. Det er Ronnies hjelmfarver, men naturligvis ikke Ronnie der kører. Køreren hedder J. Bennet og er tilknyttet Classic Team Lotus, der ejer bilen idag.
© Flemming Hansen F1journal.com


En klassiker ved FOS. René Arnoux i Renault. Den første turbo F1 med 1,5 liters motor, der fik debut i 1977.
© Flemming Hansen F1journal.com


Matra MS-120 fra 1972. Oprindelig kørt af Chris Amon, der aldrig vandt et GP men var tit tæt på. F.eks. i det Franske GP på Clermont Ferrand i 1972, hvor han kørte denne. Ved FoS blev bilen kørt af Gerard Larrousse.
© Flemming Hansen F1journal.com


Damon Hill i sin fars netop restaurerede Hill Cosworth GH2, der var klar til 1976 sæsonen - men aldrig kom i 'kamp' da Graham Hill og Tony Brise mfl. omkom ved en flyveulykke i efteråret 1975.
© Flemming Hansen F1journal.com


Den unge Piquet bag rattet i farmands Williams FW-11.
© Flemming Hansen F1journal.com


Hjelme


Den kommende verdensmesters hjelm?
© Flemming Hansen F1journal.com


Vitantonio Liuzzis hjelm, der udviser stor inspiration fra Red Bull dåser
© Flemming Hansen F1journal.com


Marc Genés hjelm placeret på Ferrari 2003GA
© Flemming Hansen F1journal.com


Nico Rosbergs hjelm, der viser tydelig inspiration fra farmand Keke – dog her inkluderet moderigtige flammer.
© Flemming Hansen F1journal.com


Jenson Buttons hat
© Flemming Hansen F1journal.com


Hjelmen tilhører Ukyo Katayama, der bla. kørte Toyota GT-1 og Supra.
© Flemming Hansen F1journal.com


Som far så søn. Nelsinho Piquets hjelm, søn af den trefoldige verdensmester i formel 1 Nelson Piquet. Samme design. Men samme talent? Det vil fremtiden nok vise.
© Flemming Hansen F1journal.com

Den rigtige 'JR'

Alle der er omkring de 30 og derover husker nok den legendariske serie fra 80'erne kaldet 'Dallas'. Om Ewing klanens mange forlystelser og fortrædeligheder. I den serie optrådte Larry Hagman som den skruppeløse og onde JR Ewing - i daglig tale 'JR'. Men det er jo slet ikke den rigtige JR - næhhh, den rigtige optrådte igen på Festival of Speed. Der er også tale om en Texaner - men med navnet Johnny Ruthherford. Indy 500 vinder fra dengang mænd var mænd og kvinder sad ude på tilskuerpladserne! Lad denne lille billedkavalkade hylde denne gamle mester og hans fantastiske Chapparal 2K, der iøvrigt er designet af John Barnard lige inden han begyndte at tegne den første McLaren MP4. Feinschmekere blandt læserne vil naturligvis kunne se ligheden.


"This is a proper racecar sonny!"
© Flemming Hansen F1journal.com


JR tager rattet.
© Flemming Hansen F1journal.com


En 'no guts, no glory' racer!
© Flemming Hansen F1journal.com


Ohhh disse former…

Festival of Speed vil heller ikke være det samme uden det absolut ypperste inden for sportsvogne. Man vil kunne se en overflod af de vildeste gadebiler man overhovedet kan tænke sig. De er der næsten med garanti alle sammen.

Men de aller vildeste sportsvogne er for mig, dem der lige er peppet lidt op med klistermærker og sikkert en skrue eller to i motor rummet. Iblandt dem er der nogle der springer ekstra i øjnene med forførende kurver. Om det er carbon, aluminium eller formede stålplader er underordnet.


Direkte fra Le Mans – Aston Martin der fik høvl af Jan Magnussen – men det gør den nu ikke mindre lækker.
© Flemming Hansen F1journal.com


Perfekte former i carbon.
© Flemming Hansen F1journal.com


Ferrari 312P – fra dengang Ferrari dominerede sportsvogns racing i den helt skrappe klasse. Brian Redman hyggede sig med at køre denne skønhed.
© Flemming Hansen F1journal.com


Need I say more? 40 tommer høj. Ikke den nymodens GT-40 – nej the real thing. Havde man bare nogle millioner i overskud…
© Flemming Hansen F1journal.com


Endnu en GT-40.
© Flemming Hansen F1journal.com


En moderne klassiker. Næsten direkte fra Le Mans – med stop i Tivoli! Audi R8. Tom Kristensen var jo desværre optaget andetsteds, så den stod stille hele weekenden. Øv…
© Flemming Hansen F1journal.com


Forlygterne ankommer ½time før resten af bilen! Ferrari 512BB Le Mans 1979. De bløde former har altid tiltalt mig ved denne Ferrari. Bilen tilhører Nick Mason fra Pink Floyd, der har en stor samling af spændende biler. Hvorfor blev man aldrig trommeslager i et verdensberømt band? Suk...
© Flemming Hansen F1journal.com


Porsche 911 RSR, der var værktøjet der skulle bruges for at vinde Targa Florio i 1972. En enestående flot racer, der bare skal nydes.
© Flemming Hansen F1journal.com


Porsche 911 RSR igen...
© Flemming Hansen F1journal.com


Fuldendte detaljer... der i parantes bemærket nok er flottere end den oprindelig så ud. Men sådan er der jo så meget.
© Flemming Hansen F1journal.com


Nej Tom Walkinshaw var ikke til stede - men en af hans gamle Jaguar'er var. XJS i klassiske farver.
© Flemming Hansen F1journal.com

Den ældre generation

Festival of Speed er meget mere end nye racere og fancy kørere. Der er utroligt mange gamle og rigtigt flotte biler, der måske ikke tiltrækker sig så meget opmærksomhed som nutidens etablerede stjerner – men glæder mange og Festivalen ville ikke være det samme uden disse ældre perler.


All arms and elbows. Robbie Walker kører en Delaheye 135S fra 1936, der oprindelig blev kørt af Prins Bira i Brooklands 500 i året 1936.
© Flemming Hansen F1journal.com


Lidt tættere på nutiden er denne Ferrari 166/212 America fra 1950. V12 på 2,5 liter. Jeremy Cottingham kører.
© Flemming Hansen F1journal.com


Maserati 250F. Glorious!
© Flemming Hansen F1journal.com


Connaught B-type fra 1954. 2 liters motor på 4 cylinder. Det er ikke en original racer, men en ’delvis’ replica skabt over et ubrugt chassis. Tony Brooks der her ses bag rattet vandt som den første Britiske F1 kører et GP efter krigen. Det skete på Syracuse banen på Sicilien i 1955.
© Flemming Hansen F1journal.com


Mercedes fra Mille Miglia 1955 med Sir Stirling Moss bag rattet. Under løbet havde han co-driver, nemlig den afdøde Denis Jenkinson ved sin side.
© Flemming Hansen F1journal.com


Igen Sir Stirling Moss, men denne gang i en formel 1. Ja unge venner – en formel 1! Endda en ganske særlig en af slagsen – nemlig den eneste firehjulstrukne F1 der nogensinde har vundet et GP. Det er nemlig en Ferguson-Climax Project 99 fra 1961, som ser ud som den gang den vandt Oulton Park Gold Cup. Dette Project 99 blev udtænkt af Harry Ferguson for at promovere hans dengang revolutionerende 4hjulstræk og ikke mindst blokeringsfrie bremser. Den kørte sidste gang i 1969 og den skulle da også ’overtales’ lidt – men Sir Stirling Moss blev genforenet med endnu en gammel racer.
© Flemming Hansen F1journal.com


Burde også være under ’skønne former’! Ferrari 250 GTO fra Laystall teamet, der i 1962 blev kørt af Masten Gregory og Innes Ireland. Her er det Eric Heerema der kører.
© Flemming Hansen F1journal.com


Ferrari 250 TR58 fra 1958, der naturligvis har 12 cylindre i sin 3 liters motor. Oprindelig kørt af Olivier Gendebien på Le Mans og vandt løb med Hill/Collins i Argentina og Sebring. Bilen her har stået på Ford museet i mange år og blev restaureret i 2004. Kørt her af Neil Twyman.
© Flemming Hansen F1journal.com

Can–Am. Amerikansk, overdrevet og heftigt.

I 60’erne og de tidlige 70’ere var der en serie i USA (og Canada), hvor stort set alt var tilladt. Det var den ultimative frie formel, hvor man måtte køre med hvad som helst, med hvilken størrelse motor man kunne kaste i bilen og aerodynamik… var der ikke så mange der helt havde styr på i starten – men det kom der. Serien er legendarisk og har produceret nogle fantastiske biler. McLaren var en overgang helt overlegen, indtil Porsche fandt på at tage deres 917 med 5 liters motor fra Europa og forsyne den med turbo – så var de helt overlegne. Serien eksisterer (måske heldigvis!) ikke mere – men de gamle biler kan vi stadig nyde.


Lola Chevrolet T-222. 8,3 liter V8. Det var en imponerende racer, men opnåede ingen resultater under McLaren dominansen.
© Flemming Hansen F1journal.com


McLaren M1B 5 liter V8. En tidlig Mclaren, der skulle blive overgået af de senere muslebundter.
© Flemming Hansen F1journal.com


Holman & Moody Ford Honker II. 6,2 liter V8. Den ser godt ud ikke? Den kørte ad r.... til. Mario Andretti kørte den og Paul Newman sponserede (Ja ham, Paul Newman). Mario foreslog at de byttede plads...
På papiret skulle en aerodynamisk karosse fra Len Baileys hånd og et chassis på GT40 dele kunne skabe en god sammensætning. Men det gjorde det bare ikke!
© Flemming Hansen F1journal.com


March Chevrolet 717 der med en enorm 9,2 liter V8 blev kørt i den Europæiske pendant til CanAm nemlig Interserie af Helmut Kelleners.
© Flemming Hansen F1journal.com


McKee-Plymouth Mk. V med en 7 liters V8 ført af John Rasmussen. Jeg ved ikke om han har danske aner skal det lige siges.
© Flemming Hansen F1journal.com

Motorcykler


Dakar drengene var ikke meget for at bruge asfalten...
© Flemming Hansen F1journal.com


Mick Doohans Honda NSR 500cc fra 1998
© Flemming Hansen F1journal.com

Wayne Gardners Honda NSR 500cc fra 1986
© Flemming Hansen F1journal.com


Bimota Tesi med den meget særegne styring. Man tager en CNC fræser og så...
© Flemming Hansen F1journal.com

Uden mad og drikke duer...

Festival of Speed fortjener ekstra ros for de mange 'vandhuller' der findes på det enorme område. Dels kan man få næsten lige hvad man ønsker at spise og dels er der så tilpas mange boder at man ikke skal stå i timevis og glane for at få noget at spise og drikke. Udover dette, så er variationsmulighederne så store at selv den mest kræsne nok vil kunne finde et eller andet. 'Stadionplatten' med to ristede pølser og en cola kan du stadig få naturligvis - men man er heldigvis ikke begrænset af dette så man skal leve af pølser i tre dage. Nej der er noget for enhver smag!


Et af 'vandhullerne' som var en nyhed i år. Der var lokal mad fra en række lande. En rigtig god idé.
© Flemming Hansen F1journal.com


Et lille udsnit af det enorme område modsat slottet (på den anden side af indkørslen). De seks 'pinde' der kan ses lidt til højre for midten af billedet er Hondas udstilling som kan ses på topbilledet. Området her er præget af udstillinger, boder og spisesteder.
© Flemming Hansen F1journal.com


Selv højt oppe på bakken kunne man få stillet sin sult og tørst - og det var i den grad tiltrængt da det er noget af en vandretur! Desværre viste vejret sig om lørdagen ikke fra sin bedste side - men det holdt da nogenlunde tørvejr.
© Flemming Hansen F1journal.com



Der er også tænkt på børnene, de har deres eget 'Junior Festival of Speed', hvor man kan se køretøjer fra Cartoon Network og iøvrigt hygge sig med tegninger, racerbane (naturligvis) og meget andet.
© Flemming Hansen F1journal.com


Ligeledes en aktivitet for de yngre gæster.
© Flemming Hansen F1journal.com

Slut

Det blev igen tre gode dage, der gik alt for hurtigt. Billederne ovenfor er kun en begrænset del af alt det der er at se. Der er flere hundrede yderligere biler og motorcykler - så det er kun lige en brøkdel der er med her.

Hele konceptet er også så langt væk fra formel 1, som det næsten kan være. Her kræves ikke specielle adgangskort for at kunne se noget. Alle har adgang til alle offentlige steder på hele området. Der er naturligvis VIP lounges og kører områder hvor publikum ikke har adgang - men det er så lille en del af det store billede, at man føler sig meget mere velkommen her, end til noget formel 1 løb. Og dette er til en brøkdel af hvad billetter til F1 koster. Dette her er det sande Mekka!


© Flemming Hansen F1journal.com